Görüş Bildir

Esnaf Sevinçli!

Başbakan Davutoğlu'nun, Silopi'de Esnaf'a yöhelik kredi limitini yükseltecekleri yönündeki açıklaması, Sur ve Silopi esnafını sevindirdi.

Esnaf Sevinçli!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önceki gün Şırnak’ın Silopi ilçesinde verdiği müjdeler, Diyarbakır Sur ilçesi ve Şırnak'ın Silopi ilçesi esnafını sevindirdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, önceki gün ani bir kararla Silopi ilçesine gitmiş, burada cuma namazı kıldıktan sonra esnafa müjdeli haber vermişti. Başbakan Davutoğlu’nun dün yaptığı, "Yarından itibaren 100 bin liraya kadar olan krediler serbest bırakılacak. Daha önceki borç veya başka sebeplerle kredi almalarının önünde engel teşkil eden hususlar gözardı edilecek” açıklaması, Sur esnafını da umutlandırdı.

“ÜÇ BUÇUK AYDIR İŞYERİMİZ KAPALI”

Sur ilçesinde esnaf olan sokağa çıkma yasakları nedeni ile iş yerini yaklaşık üç buçuk aydır açamayan 3 çocuk babası Kadir Tunce, “Mağdur durumdayız. Üç buçuk ay önce kış ürünü aldık, şu an bahar, yaz geldi bu ürünlerimiz elimizde kaldı. 60 bin liralık ürün aldım, ürünlerimizin hepsi elimde kaldı. Bizim mağduriyetimizin giderilmesi lazım. Devlet bize kredi verecekmiş, bu konuda çok memnun oluruz. Bunun içinde kefilsiz olması önceden kredi çekmiş esnafın da yararlanması gerekir bence. Mağduriyetimizin giderilmesi için kim elinden geleni yapacaksa biz onlara destek olacağız” dedi.

ACİL ÇÖZÜM BULUNMASI LAZIM

Sur’da işyeri bulunan Maşallah Nergis ise şöyle konuştu: “Devletin buna acil çözüm bulmasını istiyoruz. Başbakanımızın esnafa kredi vereceğiz açıklaması evet iyi bir girişimdir ama yeterli değildir. Bizim sıkıntılarımızı bir nebze olsun yardımcı olsalar iyi olur. Kredi limitinin artmasını istiyoruz. Yardımcı olmak istiyorlarsa bize kredi limitini arttırsınlar.”

SİLOPİ ESNAFI MEMNUN

Silopi ilçesinde esnaflık yapan Cemil Denli, Başbakan Davutoğlu'nu bir anda iş yerinde görünce önce şaşırdığını sonra sevindiğini belirterek, kendisine esnafın sıkıntılarını aktarma imkanı bulduğunu dile getirdi. Denli, şöyle konuştu:

"Daha önce uygulanan esnafa 30 bin lira kredinin yeterli olmadığını belirttim. Bunun üzerine Başbakan hemen bize müjdeyi verdi ve kredileri 100 bin liraya çıkaracaklarını söyledi. Bunlar bizi çok mutlu etti. Başbakan ayrıca bizden bir adet ayakkabı aldı. Kendisine yapmış oldukları ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bizler esnaf olarak artık bölgemizde olayların yaşanmasını istemiyoruz."

Silopi Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sıddık Öğmen de  "Sayın Başbakanımızdan olaylarda zarar gören vatandaşlarımıza hibe desteği yapılmasını bekliyoruz" dedi.

1960 Silopispor Kulübü 2. Başkanı Ahmet Kaçmaz ise Davutoğlu'nun Silopi'ye gelmesinden mutlu olduklarını ve Davutoğlu ile yaptıkları görüşmede kulübün sorunlarını aktardıklarını belirtti.

Kaçmaz, şunları kaydetti:

"Kendisiyle yaptığımız görüşme sonrası stadımızın durumunu anlatmamız üzerine bize ilçe stadımızı yenileme sözü verdi. Ayrıca kulübümüzü Konyaspor kulübü ile kardeş takım yapacağını ve en kısa zamanda bir dostluk maçı düzenleyeceklerini kaydetti. Maddi sıkıntılarımız için de gerekli desteği sunmaları konusunda il ve ilçe mülki idare amirliklerine gerekli talimatları vereceklerini bildirdi. Stadımızın yenilenmesi ilçemize güzel bir hava katacaktır. Olumlu yaklaşımlarından dolayı Başbakan Davutoğlu'na teşekkür ediyorum."

BAŞBAKANIN GELİŞİ ÖNEMLİ

Vatandaşlardan Orhan Demir de Başbakanı Silopi'de gördüğü için çok mutlu olduğunu söyledi. Başbakan Davutoğlu'nu cuma namazında gördüğünü anlatan Demir, "Başbakanı görünce önce şaşırdım sonra da çok sevindim" diye konuştu.

Demir, olayların sona ermesinden sonra devletin sürekli vatandaşların yanında olduğunu aktararak, "Devlet büyüklerimizin ilçemizi sürekli ziyaret etmesi bizleri sevindiriyor" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Mehmet Ökten ise Başbakan Davutoğlu'nun ilçeye ziyaretinin sevindirici olduğunu vurgulayarak, artık bölgede olayların yaşanmasını istemediğini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi