Esnaf teşvik talep etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den teşvik talebi geldi. Yatırım artışı adına paketin gerekli olduğunu vurgulayan Palandöken, “Esnaf yatırım yapmak, tezgâhını büyütebilmek için krediye rahat ulaşmalıdır, sicil affı çıkarılmalıdır.

Esnaf teşvik talep etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkârları (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken’den teşvik talebi geldi. Yatırım artışı adına paketin gerekli olduğunu vurgulayan Palandöken, “Esnaf yatırım yapmak, tezgâhını büyütebilmek için krediye rahat ulaşmalıdır, sicil affı çıkarılmalıdır. Esnaf ve sanatkârımıza yönelik kredi plasmanı arttırılmalıdır. Yatırım yapıldıktan sonra işletmede çalışacak ve devamlılığını sağlayacak çıraklık ve kalfalık destekleri hayata geçirilmelidir.” dedi.

Üretim ve hizmet girdilerinin pahalılığının maliyetlerini arttırdığını anlatan Palandöken, şu açıklamalarda bulundu:

“ Ülkemizde 2 milyondan fazla esnafımız ve sanatkarımız kendi yağıyla kavrularak devletine yük olmadan evin geçimini sağlamaya çalışıyor. Fakat vergisi, primi, faturası derken elinde avucunda bir şey kalmıyor. En pahalı su, elektrik ve akaryakıtı kullanan esnafımızın bu girdilerinde indirime gidilerek ucuz akaryakıt ve ucuz elektrik ile su tarifeleri uygulanmalıdır. Basit usulde vergilendirilen 750 bin esnaf için sağlanan Gelir Vergisi muafiyetinin diğer esnaf ve sanatkârımıza da yaygınlaştırılmasını bekliyoruz.”

“ESKİYEN ARAÇLARI YENİLEYELİM”

Şoför esnafına araçlarını yenilemesi için yardım yapılacağı taahhüdünün de yerine getirilmesi gerektiğini belirten TESK Başkanı Palandöken, sözlerini şöyle tamamladı:

“Taşımacı ve şoför esnafımız eskiyen, yedek parça maliyetleri artan, çevreye zarar veren araçlarını yenilemek için hükümetimizin karar almasını bekliyor. Ticari taksi, hatlı minibüs, servis aracı, özel halk otobüsünü ÖTV’siz değiştirmesiyle otomotiv sektörü de canlanacaktır. Üretim artışı, istihdam artışı devletimizin gelirlerini artıracak bir zararı olmayacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz