Görüş Bildir

Fitch Ratings’e göre ABD büyüyecek

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD'nin bu yıl yüzde 3,1 büyüyerek, gelişmiş ülkeler arasında en güçlü performansı göstereceğini açıkladı.

Fitch Ratings’e göre ABD büyüyecek

Fitch Ratings'in bugün açıklanan raporuna göre, Dünyanın en büyük 3 ekonomisini oluşturan ABD, Avro Bölgesi ve Japonya bu yıl 2010'dan bu yana ilk kez aynı anda büyüyecek. Buna karşın, gelişmekte olan ülkeler, Rusya ve Brezilya'daki resesyonun yanı sıra Çin'deki yapısal değişimden ötürü büyümekte zorlanacak.

Gelişmiş ülkelerin desteğiyle güçlenen küresel ekonominin, bu yıl yüzde 2,7 ve gelecek yıl yüzde 3 büyüyeceği öngörülen raporda, Fitch Ratings Ülke Direktörü Gergely Kiss'un şu ifadelerine yer verildi:

"ABD, 2015'de yüzde 3,1 büyüme beklentisiyle gelişmiş ülkeler arasında en güçlü büyümeyi gösterecek. Düşük petrol fiyatları, güçlenen iş gücü piyasası ve artan hanehalkı geliriyle desteklenen özel tüketim, büyümenin itici gücü olmayı sürdürecek. Ancak, güçlü dolar ihracatı kısıtlayabilir".

ABD ekonomisi, geçen yılın ikinci ve üçüncü çeyreğinde sırasıyla yüzde 4,6 ve yüzde 5 büyüyerek 11 yılın rekorunu kırarken, 2014'de yıllık büyüme yüzde 2,4 seviyesinde gerçekleşmişti.

ABD Merkez Bankası'nın bu hafta içinde güncellenen tahminlerine göre, ülke ekonomisi bu yıl yüzde 2,3 ila 2,7 aralığında büyüyecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi