Görüş Bildir

Fuar Yapılamıyor

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz, Diyarbakır’da 2009 ile 2015 yılları arasında 52 fuar düzenlediklerini belirterek, Haziran 2015’ten bu yana yaşanan olumsuzluklar nedeniyle fuar organize edemediklerini kaydetti.

Fuar Yapılamıyor

Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO), Ticaret Borsası (DTB) ve Karacadağ Kalkınma Ajansı’ndan oluşan heyet, TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz’ü ziyaret ederek, fuarcılık faaliyetleri hakkında görüştü. Ziyarete, DTSO Başkan Vekili Metin Aslan, DTB Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boylu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. Hasan Maral, DTSO Fuar Komitesi Başkanı Kadri Kazmacı, Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Deniz, DTSO Turizm Komisyon Başkanı Alattin Tan, Büyükşehir Belediyesi Kültürel Miras ve Turizm Daire Başkanlığı’ndan Metin Baran ve DTB Basın Yayın Şefi Ramazan Demir katıldı.

“DİYARBAKIR GÜVENLİ BİR KENT”

Ziyarette konuşan DTSO Başkan Vekili Metin Aslan, TÜYAP’ın 2008 yılından bu yana Diyarbakır’da çok büyük fuar organizasyonlarına imza attığını belirterek, kentin bileşenleri ile birlikte daha büyük organizasyonlara ev sahipliği yapacaklarını kaydetti. Toplumsal gerilimlerin güvenlik sorunu olarak algılanmaması gerektiğini ve Diyarbakır’ın güvenli bir kent olduğunu anlatan Aslan, 2017 yılı fuar takvimine Diyarbakır’ın çok iyi bir şekilde hazırlanacağını vurguladı.

“İŞBİRLİĞİ İÇİNDE YENİDEN BAŞLAYABİLİRİZ”

TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. Genel Müdürü Cihat Alagöz ise, Diyarbakır’ın yalnızca Türkiye açısından değil Ortadoğu ekonomik havzası açısından da önemli bir ticaret merkezi potansiyeline haiz olduğunu anlattı. Bir yıldan fazla süredir bölgede yaşanan olumsuz koşullar nedeniyle bölgede ticari faaliyet gösterememelerine rağmen Diyarbakır Fuar Merkezi’nden ayrılmadıklarına dikkat çeken Alagöz, şunları kaydetti:

“2009 yılı itibariyle işletilmeye başlanan Diyarbakır Fuar Merkezi’nde 2015 yılına kadar Tarım, Makine, Otomobil, İnşaat, Mobilya, Kitap, Gıda konu başlıklarında 52 fuar düzenledik. Bölgede yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, çok arzu etmemize rağmen 2015 yılının Haziran ayından bu yana Diyarbakır’da fuar organize edemedik. Diyarbakır’da ve bölgede huzur ortamının yeniden tesis edilmesi halinde fuar organizasyonlarına valilik, belediye, odalar, ajanslar ve iş dünyasının desteği ile yeniden başlayabiliriz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi