Görüş Bildir

GAP barajları hayat vermiş

Gül: GAP, barajlar, sulama kanalları bölgeyi inanılmaz değiştirmiş

GAP barajları hayat vermiş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, GAP, barajlar, sulama kanallarının sadece Harran Ovası'nı değil, bütün bölgeyi inanılmaz şekilde değiştirdiğini söyledi.

Abdullah Gül, güneydoğu illerine yaptığı geziyle ilgili düşüncelerini sosyal paylaşım sitesi twitter'da takipçileriyle paylaştı. "GAP, barajlar, sulama kanalları sadece Harran Ovası'nı değil, bütün bölgeyi inanılmaz şekilde değiştirmiş. Buralar aynı zamanda Türkiye'nin en büyük enerji kaynağı. Başından beri emeği geçen herkese çok teşekkür ederim." diyen Gül, Atatürk Barajı'nın, dünyanın 5. büyük barajı olduğunu belirtti.

 

GEZİYLE İLGİLİ RESİMLER

Geziye ilişkin fotoğraflarda yayımlayan Cumhurbaşkanı Gül, "Aşağıda gözüken pompa istasyonundan alınan su, 26 km lik yeraltı tünelleri ile kanallara taşınıyor. Helikopterden gördüğüm kanalların uzunluğu 270 km, debisi saniyede 300 metre küpün üzerinde. Uzun yıllar sonra Adıyaman'a ilk cumhurbaşkanı ziyareti gerçekleşmiş. Güllerle karşılandık. Adıyaman'ı geniş caddeleri ve yeşilliğiyle çok değişmiş buldum ve sevindim. Belediyenin önünde toplanan halka kısa bir hitapta bulundum. Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan bana, 1974 öğrencilik yıllarımızdan kalan fotoğrafı hediye etti." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi