Görüş Bildir

Gap idaresinden yeni strateji!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) ile gençlere ve kadınlara yoğunlaşarak gelir artırıcı, istihdam edilmelerini sağlayıcı projelere ağırlık vereceklerini bildirdi.

Gap idaresinden yeni strateji!

Bakan Elvan, GAP sayesinde tarımdan enerjiye turizmden kültür projelerine kadar birçok sektörde bölge halkına çok kapsamlı hizmetin sunulduğunu söyledi.

GAP için yeni bir yol haritası belirlediklerini belirten Elvan, gelecekte özellikle sosyal projelere ağırlık vereceklerini vurguladı.

Bölge kadını ve gençleri için GAP'ın istihdam kapısı olmaya hazırlandığına dikkati çeken Elvan, "Gençlerimizin meslek sahibi olmaları için mesleki eğitime önem vereceğiz. Bölgenin bir ihtiyaç analizini yapacağız. Hangi tür mesleklerde ihtiyacımız var bunları tespit edeceğiz. GAP Bölge Kalkınma İdaresi (BKİ) Başkanlığımız gençlere yönelik eğitim programları düzenleyecek onların meslek sahibi olmaları sağlanacak. Biz gençlerimizi istihdam edeceğiz. GAP BKİ Başkanlığımız ağırlıklı olarak gençlere ve kadınlara yoğunlaşacak. Bu gençlerimizin kadınlarımızın gelirlerini artırıcı, istihdam edilmelerini sağlayıcı projelere ağırlık verilecek." diye konuştu.

Bakan Elvan, yeni dönemde özellikle bölgedeki kurumların kapasitenin artırılmasına daha fazla önem vereceklerini söyledi.

GAP'ı detaylı ele aldıklarını anlatan Elvan, "GAP idaremiz iyi bir yolda. Projelerin üzerinden tek tek geçtik son derece başarılı çalışmalar yaptıklarını gördük. Gerçekten GAP, bölgesinde kurumsal kapasitenin geliştirilmesi açısından ciddi katkılar sağlamış bir kurumdur. Bu tür kapasite geliştirme programlarına devam edecek. Diğer taraftan sosyal amaçlı kadınlarımıza, gençlerimize yönelik projelere daha fazla ağırlık vereceğiz." ifadelerini kullandı.

- "Kadınlardan katkı bekliyoruz"

Elvan, bölge kadınının iş hayatına atılması için de yeni ve farklı projeleri faaliyete geçirmeye hazırlandıklarını kaydetti.

Kadınların meslek sahibi olmalarını çok önemsediklerini vurgulayan Elvan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kadınlarımızın, meslek sahibi olmalarını sağlayacağız. Bu kadınlarımızın sahip oldukları meslekle birlikte kendi evlerine de gelir getirmelerini sağlayacağız. Bir anlamda eğer kendi işini kuramıyorsa da bunların istihdam edilmelerini sağlayacağız. Gerçekten mesleki eğitim verdiğimiz ve istihdam ettiğimiz kadınların boş zamanlarında, serbest zamanlarında nasıl GAP İdaresi katkı sağlamış ise yöre insanına kendisinin de katkı sağlamasını isteyeceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi