Görüş Bildir

"Genç Çiftçi Proje Desteği"

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen Genç Çiftçi Projesi kapsamındaki projeler hayata geçiyor.

Diyarbakır'da, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi, gelir düzeyinin yükseltilmesi, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması ve kırsalda genç nüfusun istihdamına katkı sağlanması amacıyla yürütülen "Genç Çiftçi Projesi" kapsamındaki projeler hayata geçiyor.

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca, Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi kapsamında, Diyarbakır'da 245 adet hayvansal ve bitkisel üretim projesi için 2016 yılı bütçesinden 7 milyon 350 bin lira tahsis edildiği bildirildi.

GENÇ ÇİFTÇİLER

Uygulanan 245 adet hayvansal ve bitkisel üretim projesinden 64 genç çiftçiye projesini tamamladığından dolayı Bakanlıkça 1 milyon 920 bin lira hibe ödemesi yapıldığı aktarıldı.

Genç çiftçilerin projelerini tamamladıktan sonra, İlçe Genç Çiftçi Yürütme Birimlerince yerinde tespitleri yapılan ve tutulan raporlar neticesinde projeleri uygun görülenlere hibe ödemelerinin yapılmasına devam edileceği kaydedildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi