Görüş Bildir

Güncel altın fiyatları! Çeyrek altın gram altın ne kadar?

2016'ya 100 lira seviyesinde başlayan gram altın, son dönemde yatırımcının gözdesi oldu. Altın iki ay içinde yüzde 20 prim yaptı

Güncel altın fiyatları! Çeyrek altın gram altın ne kadar?

2016'ya 100 lira seviyesinde başlayan gram altın, son dönemde yatırımcının gözdesi oldu. Altın iki ay içinde yüzde 20 prim yaptı.

Altın rekor üstüne rekor kırıyor. TL bazındaki gram fiyatı, 120 liraya yükselerek tarihi zirvesini gördü. Analistler, küresel ekonomilerdeki belirsizliğin altın fiyatlarına destek olmaya devam ettiğini belirterek, 120 liranın direnç, 118,75 lira seviyelerinin ise destek olarak takip edileceğini aktarıyor.

DOLAR VE ONS ETKİLİYOR

Türkiye'de gram altının seviyesini uluslararası piyasada işlem gören ons fiyatı ile dolar/TL kuru belirliyor. Gram altında yükseliş yeni rekorları getirirken, ons altın da cuma günü ABD istihdam verisi öncesinde 1.280 dolarla 2 Şubat 2015'ten bu yana en yüksek seviyeyi görmüştü.

YENİ HEDEF 139 LİRA

Altında yaşanan hızlı yükselişi değerlendiren Destek Menkul Değerler Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen, sarı metale talebin artmaya devam edebileceğini ve gram altının fiyatının 139 TL'ye kadar çıkabileceğini belirtti. Mergen, "Gram altının bu yıl 105 liranın altına gelmesi zor" dedi.

Düşer mi çıkar mı?

YATIRIM Bankası UBS, yüksek fiyatların sürdürülemez olduğunu ve altının tek yönlü bir yolda olmadığını kaydetti. Analistler, altının önümüzdeki haftalarda 1,100 - 1,310 dolar bandının üst sınırına yaklaştığında 'sat', 1,100 dolara yaklaşması halinde ise 'al' tavsiyesinde bulundu. Banka, 6 ila 12 ay bazında fiyat tahminini değiştirmeyerek 1,200 dolarda bıraktı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir