Güneydoğulu hububatçılar ihracatta hedef büyüttü

Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, bu yıl ihracat hedeflerini 2 milyar 500 milyon dolar olarak belirlediklerini bildirdi.

Güneydoğulu hububatçılar ihracatta hedef büyüttü

Altunkaya, yaptığı yazılı açıklamada, geçen yıl dünyanın birçok ülkesine gidildiğini ve toplamda 154 ülkeye ihracat yapma başarısı elde edildiğini belirtti.

Türk mallarını dünyanın dört bir yanına gönderdiklerini ancak bazı bölgelerde yaşanan olumsuz gelişmelerin ihracata etkisine rağmen hedeflerinden sapmadıklarını anlatan Altunkaya, şunları kaydetti:

HEDEF BÜYÜTTÜLER

"Ülke ihracatına katkı sağlamak için gerekli her türlü girişimi sürdürerek ve özellikle tanıtım faaliyetlerimize ağırlık vererek, sabırla yolumuza devam ettik. Ülkemizin 2023 yılı ihracat hedefleri doğrultusunda sorumluluk bilinciyle ihracat yolculuğumuzu sürdürdük. 2018'i kalkınma yılı olarak görüyoruz. Hedefimiz yıl sonunda geçen yılların üstünde ihracata imza atabilmek. Bu hedefi başaracak güç, kapasite ve tecrübe birikimine sahibiz. Sektörde yapılan Ar-Ge, inovasyon, eğitim ve markalaşma faaliyetlerimizle ihracattaki ürün yelpazesindeki katma değeri yüksek ürünlerin daha artacağını umuyoruz. 2017 yılında 154 ülkeye 2 milyar 26 milyon 273 bin dolarlık ihracat gerçekleştirdik. 2018 yılı hedefimiz 2 milyar 500 milyon dolar olarak belirlendi."

Altunkaya, geçen yıl buğday, makarna ve bitkisel yağ ihracatının ön plana çıktığını, özellikle Ortadoğu ve Afrika ülkelerinin dış satımda ilk sıralarda yer aldığını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz