Görüş Bildir

Güneydoğulu turizmci destek bekliyor

Binlerce yıllık tarihi ve inanç turizmi alanındaki potansiyeliyle her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Güneydoğu Anadolu Bölgesinde turizmciler, teşvik desteği bekliyor.

Güneydoğulu turizmci destek bekliyor

Bölgenin önemli turizm kentleri Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep gibi illerde son dönemlerde terör olayları nedeniyle gerileyen turizm potansiyelini harekete geçirmek için kampanyalar başlatan sektör temsilcileri, hükümetin bölge illerine özel teşvik desteği vererek bu alandaki boşluğu doldurmasını talep ediyor.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) GAP Bölge Başkanı Şemsettin Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge esnafının desteklenmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.

"Turizm esnafına faizsiz veya düşük faizle kredi imkanı sağlanmalıdır." diyen Yıldız, turizm alanında toparlanmanın sağlanması halinde bölgedeki diğer sektörlerin de doğrudan ya da dolaylı olarak kalkınacağını, bu nedenle turizmciye özel imkanlar sunulması gerektiğini kaydetti.

"GÜVENLİK SORUNU YOK"

Şanlıurfa Turizm Geliştirme Derneği Başkanı Mehmet Alataş da "Bu bölgedeki turizm işletmelerinin ve sektörle ilgili kurumların desteklenmesi gerekmektedir." dedi.

Bölgenin güvenlik sorunu bulunmadığını aktaran Alataş, insanların rahatlıkla istedikleri yerlere geziler düzenleyebildiğini ifade etti.

İşletmecilerden Kamil Türkmen de Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır gibi Şanlıurfa'nın adeta "GAP'ın kalbi" konumunda olduğunu belirtti.

Bölgede birtakım yeni teşviklerin hayata geçirilmesi gerektiğine işaret eden Türkmen, "Sektörde SGK prim desteği ve gelir vergisi gibi kolaylıklar uygulanması lazım. Özellikle yurt dışı bağlantılı charter seferlerinde, bölge bağlantılı turizmde, pilot il oluşturularak uçak ve yakıt desteği sağlanmalı. Esnafın yükü de verilecek desteklerle kalkar, turizmci yağında kavrulur." diye konuştu.

Turizm acentesi sahibi Rahime Yaşar da çözüm süreci döneminde, bölgedeki konaklama tesislerinin yüzde 90 doluluk oranlarına ulaştığını anımsattı. Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin kültür turizmi açısından çok zengin potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yaşar, "Bölgedeki turizmin geliştirilmesi için sektör temsilcileri olarak elimizden gelen desteği vermeye hazırız." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi