Görüş Bildir

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 20 arttı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), ocak ve şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatta yüzde 20’lik bir artış sağladı.

Güneydoğu'nun ihracatı yüzde 20 arttı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), ocak ve şubat aylarında geçen yılın aynı dönemine oranla ihracatta yüzde 20’lik bir artış sağladı. Birlik tarafından 1 milyar 178 milyon dolarlık ihracat kayda alındı.

İhracat rakamları ile ilgili değerlendirmede bulunan GAİB Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, bölge ihracatında Ortadoğu ülkelerinin yüzde 59,2 pay ile ilk sıradaki yerini koruduğunu açıkladı.

AB ülkelerinin yüzde 16,1 ile ikinci, Afrika ülkelerinin ise yüzde 10’la üçüncü sırada yer aldığını kaydeden Çıkmaz, “Toplam 151 ülkeye ihracat gerçekleştirildi. Bu ülkelerden Irak, Suudi Arabistan, ABD, Almanya, Libya, İtalya, Mısır, Rusya, İngiltere ve İran ilk sıralarda yer aldı. Ayrıca, halı, iplikler, bitkisel yağlar, kumaşlar, pastacılık ürünleri, demir-çelik mamulleri, değirmencilik ürünleri, plastik ve mamulleri, ağaç ve orman ürünleri, konfeksiyon ürünleri bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler oldu.” dedi.

Çıkmaz, bölgenin lokomotif ili olan Gaziantep’in de ocak ve şubat aylarında 873 milyon 170 bin dolar ihracat ile geçen yıl olduğu gibi Türkiye’nin en çok ihracat yapan altıncı ili konumunda olduğunu sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi