Hastaneler kendini yeniliyor

Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Tetkik Uzmanlarınca 25.08. 2011 tarihinde yapılan denetimde başarılı bulunarak TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alan ve bu tarihten sonra da her yıl yapılan Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkiklerinde de bu başarısını devam ettiren D.Ü. Hastaneleri, bu yılki denetimde de bu başarısını devam ettirmek için sahaya iniyor.

Hastaneler kendini yeniliyor

Kalite ve strateji geliştirme Koordinatörlüğü tarafından organize edilen Dicle Üniversitesi Hastanelerinin 2016 yılı Kalite Dış Değerlendirme toplantısı Başhekimlik Toplantı salonunda yapıldı. Toplantıya D.Ü.Hastaneleri Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş,TSE Baş Tetkikçi Ertuğrul Altındağ, Tetkikçi Emel Özcan ile Başhekim Yardımcıları,Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Yrd. Doç. İsmail Yıldız ile hastane müdür, müdür yardımcıları, başhemşire, başhemşire yardımcıları katıldı.

 2011 yılında kalite belgesini almıştı

Toplantının açılış konuşmasını yapan Başhekim Prof. Dr. Gökhan Kırbaş;D.Ü. Hastanelerinin TS EN ISO 9001: 2008Kalite Yönetim Sistemi Belgesini alma serüveninin 2009 yılında başladığını belirterek; “ 2010 yılında özverili çalışmalar ve yapılan güzel şeyler sonucunda hastanelerimiz,  2011 yılında TSE tetkikçilerince yapılan  denetimlerde başarılı bulunarak TS EN ISO 9001: 2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almıştı. Bu tarihten sonra da her yıl yapılan Kalite Yönetim Sistemi Belge Yenileme Tetkiklerinde de bu başarısını devam ettirmiştir.” dedi.

Hedef 2015 standartlarını yakalamak

D.Ü. Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Gökhan Kırbaş konuşmasını şöyle sürdürdü; “ Kalite Yönetim Sistemi Belgesini aldığımız tarihten itibaren şimdiye kadar  kalite konusunda ciddi  ve güzel çalışmalar yapılmıştır. Bu süreç içerisinde hastanelerimizin büyüdüğünü görüyoruz. Bu ölçülü ve yoğun çalışmaya devam edeceğiz. Kurumsal ve ileriye doğru standart bir kimliğe büründük. İşlerimizin büyük olduğunu biliyoruz. Hedefimizi de büyük tutacağız. Hedefimiz bu altı aylık dönemde daha iyi yerlere gelmek ve daha kaliteli hizmetler vererek 2015 standartlarını yakalamaktır. Biz bir hizmet kurumuyuz. Sağlık hizmeti görevini yapıyoruz. Verdiğimiz hizmet kaliteli olacak ki  vatandaşlar tarafından tercih konusu olalım İnşallah bu dönemde de sağlıklı bir dönem süreci geçiririz.” Diyerek katılımcılara teşekkür edip başarılar diledi.

D.Ü. Hastaneleri Kalite ve Strateji Geliştirme Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. İsmail Yıldız’ da;  Sürekli iyileştirmeyi planladıklarını belirterek,  Dicle Üniversitesi hastanelerinde kalite standartları konusunda yapılanlar  ve bundan sonra yapılacaklar hakkında detaylı bilgiler sundu.

“Objektif denetim yapacağız”

TSE Baş Tetkikçi Ertuğrul Altındağ’da konuşmasında; “ Uzun süreden beri Dicle Üniversitesi Hastanelerine denetime geliyoruz. Burada yaptığım denetimlerde gördüklerim memnuniyet vericidir.  Dicle. Üniversitesi Hastaneleri’nde güzel çalışmaların olduğunu görüyor ve hakkında iyi şeyler duyuyorum. Dört arkadaşımla birlikte sahaya ineceğiz. Üç ayrı koldan yapacağımız denetimde objektif davranacağız. Denetimimiz üç gün sürecek.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz