Görüş Bildir

Heyelanda köy yolu çöktü

Muş merkeze bağlı Derecik ve Ilıca köyleri arasında ulaşımı sağlayan yol, heyelan nedeniyle kapandı.

Heyelanda köy yolu çöktü

Elektrik direklerinin de yıkılması nedeniyle cuma günden bu yana 12 mezra elektrik kullanamıyor. Köy Muhtarı Salih Akyıldız, "Köyler arasında gidip gelemiyoruz. Yolun bir kısmı dereye kaydı. Bir kısmı da bataklık oldu. Her sene durumumuz aynı" dedi.

40 hane ve 200 nüfuslu Derecik Köyü'nün çıkışındaki iki mevkide geçtiğimiz cuma günün heyelan gelmesi sonucu bir mahalle ile 12 mezra yolu ulaşıma kapanırken, enerji naklini sağlayan direklerin yıkılmasıyla da mezralara elektrik verilemiyor.

 

KÖY YOLU ÇÖKTÜ

Dağlık bölgeye kurulan Derecik köyünün 22 mezrası bulunduğunu belirten Muhtar Aklıydız, "İlkbaharda karların erimesi ve yağan yağmurla birlikte heyelanlar meydana geliyor. Bu yıl da köy çıkışında iki yerde heyelan yaşandı. Birinci heyelanda yol toprak ve çamur yığınından kapandı. İkinci heyelanda ise yolun büyük kısmı dereye kaydı. Köyümüzden Ilıca köyü ile birlikte Darboğaz mahallesi ve 12 mezraya ulaşım sağlanamıyor. Yol kenarındaki elektrik direklerinin de heyelandan zarar görmesi nedeniyle 12 mezranın tamamına elektrik verilemiyor. Durumu İl Özel İdaresi'ne bildirdik. Umarız kısa sürede gelip elektirikleri onarırlar. Yoksa uzun bir süre karanlıkta kalacaklar" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi