Görüş Bildir

Hisarcıklıoğlu: Ekonomik gelişme Türk özel sektörünün başarısı

TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''30 yıl önce Yunanistan ve Suudi Arabistan bizden ilerideydi ve bizden daha gelişmişlerdi. Şimdi ikisinin toplamı bir Türkiye ediyor. Bu başarının sahibi Türk özel sektörüdür'' dedi.

Hisarcıklıoğlu: Ekonomik gelişme Türk özel sektörünün başarısı

Kocaeli'de düzenlenen ''Sanayi Kuruluşları Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu'' ödül törenine katılan Hisarcıklıoğlu, Türk Ticaret Kanunu'nun değiştirilmesinde önemli görev alıp Türk özel sektörün üzerinden 6 milyar liralık bir yükün kalkmasını sağladıklarını anlattı.

Türkiye'nin çok kaliteli mal ürettiğini anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye'nin giremeyeceği pazarın olmadığını dile getirdi.

Hisarcıklıoğlu, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nı (MARKA) kapsayan Bolu, Sakarya, Düzce, Yalova ve Kocaeli'nin bulunduğu bölgenin potansiyelinin yüksek olduğunu ifade ederek, bu potansiyelin iyi değerlendirilemediğini bildirdi.

Kocaeli'de ''Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri'' projesinde 3 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını vurgulayan Hisarcıklıoğlu, bu sayının da yetersiz olduğunu vurguladı.

Bölgenin turizm ve tarım alanında da önemli potansiyele sahip olduğunu ifade eden Hisarcıklıoğlu, bunun iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi

''Türk özel sektörünün başarısı''

Özel sektörün ülke kalkınmasında önemli katkılarının bulunduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, ''30 yıldır Türk özel sektörü olarak müthiş bir başarı hikayesi yazdık, dünyayı örnek olacak bir başarı hikayesi yazdık. 30 yıl önce Yunanistan ve Suudi Arabistan bizim üzerimizde, bizden ilerideydi. Bizden daha gelişmişlerdi. Şimdi ikisinin toplamı bir Türkiye ediyor. Bu başarının sahibi Türk özel sektörüdür'' diye konuştu.

Hisarcıklıoğlu, devletten hiçbir şey istemediklerini anlatarak, ''Benim önümde 17 ülke var, o ülkeler sanayicisine, girişimcisine tüccarına ne veriyorsa bize onu versin. Başka hiçbir şey istemiyorum. Dünyada rekabet listesinde 55'inci sıradayız. 55'inci sırada olmama rağmen geçen yıl 8,5'lik büyümeyle Türkiye'yi dünya ikincisi ve dünyanın 17. büyük ekonomisi yaptık. Bizim karar alıcılardan tek isteğimiz şu, önümdeki 17 ülke ne veriyorsa hangi şartları sağlıyorsa, kadın erkek girişimcisine ne sağlıyorsa, bize de onu sağlayın'' ifadesini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, bu durumda Türkiye'yi 2023'te dünyanın ilk 10 ülkesi içerisine sokacaklarını söyledi.

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu da 2008 yılında 80, 2009'da 62, 2010'da 61, 2011 yılında da 100 kuruluşun katıldığı ''Sanayi Kuruluşları Çizgiüstü Sektörel Performans Değerlendirme Organizasyonu''na bu yıl da 100 firmanın yer aldığını bildirdi.

Konuşmaların ardından alanlarında ödüle değer görülen 22 firma temsilcilerine ödülleri verildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi