İçme Suyuna Kavuşuyor!

1926 yılında ilçe statüsü kazanan ve KHK kapsamında yapılan görevlendirme ile yatırımla buluşan Batman'ın Gercüş ilçesi, hazırlanan proje sayesinde 90 yıl sonra kesintisiz içme suyuna kavuşacak

İçme Suyuna Kavuşuyor!

Batman'ın Gercüş ilçesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyeye yapılan görevlendirme ile 90 yıl sonra 24 saat kesintisiz içme suyu sağlanması için çalışma başlatıldı.

1926 yılına kadar Mardin'in Midyat ilçesine bağlı bir köy iken ilçe statüsü kazanan, önce Mardin'e daha sonra 1987 yılında il olan Batman'a bağlanan Gercüş'ün 90 yıllık içme suyu sıkıntısı belediyeye yapılan görevlendirme ile sona erecek.

İçişleri Bakanlığınca KHK gereği Gercüş Belediyesine görevlendirilen Kaymakam Ünal Koç, ilçenin en büyük sorununu çözmek için harekete geçti.

Koç, vatandaşların su ihtiyacının kesintisiz sağlanması için yürütecekleri çalışmaları anlattı.

"YENİ BİR SONDAJ ÇALIŞMASI BAŞLATIYORUZ"

Gercüş'ün tarihi bir ilçe olduğunu ancak bugüne kadar altyapı sorununun çözülmediğini belirten Koç, ilçenin en önemli sıkıntısının içme suyu olduğunu söyledi.

Koç, ilçeye günde sadece 2 saat içme suyu verildiğini dile getirerek, göreve başladıklarında öncelikle bu konu üzerine odaklandıklarını aktardı.

İl Özel İdaresi ekiplerince bu konuda çalışmalara başlandığına işaret eden Koç, "Vatandaşlarımıza günde sadece 2 saat içme suyu verilmektedir. Mevcut su kaynaklarımızı artırmak için çalışma başlattık. Yeni bir sondaj çalışması başlatıyoruz. İl Özel İdaresi elemanlarınca keşif çalışması yapıldı. İller Bankası'nın bize sağlayacağı kaynakla en yakın zamanda ihale yapacağız." diye konuştu.

"EVLERİN ÇATISINDA SU DEPOLAMAYA İHTİYAÇ KALMAYACAK"

"Hayata geçireceğimiz proje ile evlerin çatısında su depolamaya ihtiyaç kalmayacak." diyen Koç, 30 yıl önce ilçeye döşenen su borularının tamamının da sağlıksız olduğu için yenileneceğini söyledi.

Koç, ilçenin mevcut içme suyu şebekesinin 1986 yılında yapıldığını kaydederek, eski ve sağlıksız olduğu kadar borularda kayıp kaçak oranının da çok yüksek olduğunu belirtti.

Bunun ortadan kaldırılması için şu anda teknik elemanların çalışmalar yürüttüğünü anlatan Koç, "Bu proje bittiğinde yağmur suyu arıtma tesisi ile İller Bankasına projemizi sunacağız ve bu sorunu tamamen çözeceğiz." şeklinde konuştu.

İlçede yaşayan vatandaşlar içme suyu sıkıntısının giderilmesi için yürütülecek çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Vatandaşlardan Fatma Keskin, kesintisiz içme suyuna kavuşacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz