İş arayanlarla işverenler birarada

İŞKUR ile Üsküdar Belediyesi'nin düzenlediği Boğaziçi İstihdam Zirvesi, iş arayanlar ile işverenleri buluşturdu.

İş arayanlarla işverenler birarada

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, işsizliğin, Türkiye'nin önde gelen sorunlarından olduğunu belirterek, iş arayanlarla iş adamları arasında köprü olmak adına yola çıkıp bu zirveyi düzenlediklerini söyledi.

Gençleri istihdam etmenin, ulaşımı sağlamaktan, yol, park yapmaktan hatta çöp toplamaktan daha önemli görevleri olduğunu kabul ettiklerini vurgulayan Türkmen, "Gençler kendine uygun işi ararken de seçici davranıyor, girmek istedikleri işin hem az yorucu hem de sosyal hakları ve maaş durumunun iyi olmasını istiyorlar. Sevgili gençler işsiz bir gün gezmektense az bir ücretle yorucu bir işte çalışmak kabul edersiniz ki çok daha önemli ve anlamlıdır" diye konuştu.

  İŞKUR İl Müdürü Muammer Coşkun da üniversite öğrencilerinin eğitim masraflarını karşılamakta zorlandığını belirterek, "Üniversite öğrencilerine biz diyoruz ki kendini hangi alanda geliştirmek istiyorsan İŞKUR’un sana tahsis ettiği danışmanın seni yönlendirdiği bir iş yerinde çalış ve deneyim kazan" dedi.

Coşkun, böylece öğrencinin hem para kazandığını, hem de eğitimini aldığı işin pratiğini yapma şansı bulduğunu aktardı.

Bürokrasiden uzak, sade bir model geliştirdiklerini vurgulayan Coşkun, "İki kişiden fazla işçi çalıştıran özel sektör işletmelerine diyoruz ki; on kişiye kadar işçi çalıştırırsan sana bir kontenjan verelim, elemanı al, aldığın eleman çalışarak işi öğrensin. İşi öğrenmiş olduğu süreçte asgari ücret ve sigorta primlerini biz yatıralım. Eğer 10 kişiden fazla işçi çalıştırıyorsan toplam çalıştırdığın işçi sayısının yüzde 10'u kadar işçinin asgari ücretini biz verelim, deneyim kazansın, işletmeyi tanısın. Bu arada sizin işinizi görsün. Siz de bu süreç içerisinde elemanı tanıyın, uygunsa alırsınız'" şeklinde konuştu.

Zirvede, çeşitli kurumların insan kaynakları birimleri stant açarak iş başvuruları aldı. Yarın da devam edecek zirvede, uzmanlar tarafından farklı başlıklarda eğitimler verilecek.

Zirveye, Sakarya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Adell Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ali Topçu, Genç MÜSİAD Başkanı Yavuz Fettahoğlu, Borusan Menheim Genel Müdürü H. Zafer Terzioğlu da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz