İş Yerlerine Beyaz Bayrak

Sağlıklı gıdaya erişimi sağlamak için iş yerlerine yönelik Beyaz Bayrak uygulamasını sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, bu yıl denetime alınan 380 iş yerinden kriterlere uyan 136’sına Beyaz Bayrak verdi.

İş Yerlerine Beyaz Bayrak

Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Gıda Kontrol ekipleri, kentte gıda üreten, satan, işleyen, depolayan iş yerlerini sürekli denetliyor. Bu yıl Beyaz Bayrak uygulaması için denetime alınan 380 iş yerinden 136’sı kriterlere uygun bulundu. Uygulama ile 95 iş yerine 3 yıldızlı, 41 iş yerine ise 2 ve 1 yıldızlı bayraklar verildi.

“PROJEMİZ KAPSAMLI BİR ŞEKİLDE YÜRÜYOR”

Sağlık İşleri Daire Başkanı Rıfat Mertoğlu, gıda kontrol ekiplerinin kent genelinde denetimlerini sürdürdüklerini söyledi. Denetimlerin özellikle vatandaşların sıklıkla gittikleri kafeler, lokantalar, yemekhaneler, yemek üreten yerlerde yapıldığını ifade eden Mertoğlu,“Hijyenik ve teknik açıdan gıda mevzuatına uygun davranan ve duyarlı olan iş yerlerine bir, iki ve üç yıldızdan oluşan Beyaz Bayrak verdik. Halkımız bu Beyaz Bayrakları gördüğü işletmelerde gönül rahatlığıyla yemek yiyebilirler, buralardan alışveriş yapabilirler, bu konuda herhangi bir tereddüt yaşamasın. Bizim bu projemiz çok kapsamlı bir şekilde yürüyor” dedi.

“95 İŞ YERİNE ÜÇ YILDIZLI BAYRAK VERİLDİ”

Bu yıl içerisinde 380 iş yerine giderek gıda mevzuatına uyup uymadıkları yönünde denetimler yaptıklarını anlatan Mertoğlu, 136 iş yerine Beyaz Bayrak verdiklerini, 95 iş yerine verilen bayrakların üç yıldızlı olduğunu kaydetti. Mertoğlu, gıda denetimlerinin yıl boyunca devam ettiğini, Beyaz Bayrak alan işletmelerin sonraki denetimlerde yetersizliklerinin oluşması durumunda bayrak yıldızlarının düşürebileceğini ya da tamamen kaldırılabileceğini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz