İş zirvesi toplanıyor

TÜRKİYE Girişimci İş Dünyası Konseyi, 39'uncu toplantısı 12-13 Mayıs tarihleri arasında Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) ev sahipliğinde Diyarbakır'da yapılacak.

İş zirvesi toplanıyor

DİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Burç Baysal, 12-13 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek 39'uncu Girişimci İş Dünyası Konseyi toplantısının Diyarbakır'da yapılacağını hatırlattı. Yaklaşık 2.5 yıldan beri Diyarbakır'ın büyük sıkıntılar çekildiğini hatırlatan Baysal, bu sıkıntıların sona ermesi amacıyla bu toplantıya talip olduklarını bildirirken şöyle dedi:

TÜRKİYE İŞ ZİRVESİ

"2.5 yıldan beri Diyarbakır'ın inanılmaz sıkıntalrı yaşadığı dönemin içerisindeydik. Bu bulutları dağıtma adına böyle bir zirveye talip olduk. 12-13 Mayı'sta TÜRKKONFED'in her yıl bir kentte yaptığı organizasyona talip olduk. 39'uncu Girişimci İş Dünyası Konseyi'nin toplantısı bu. Türkiye'nin çok çeşitli kentlerinden işadamlarının buluştuğu bir toplantı olacak. Diyarbakır ve bölgenin sorunlarını dillendireceğimiz bir toplantı olarak planlıyoruz. Ekonomik olarak artılarını, cazibe merkezi programı olarak, işveren olarak aktarılacağı bir organizasyon olacak. Haliyle beşeri ilişkilerin de kuvvetlendirileceği, bölgede de kalkınmanın konuşulacağı bir iş olmasını istiyoruz. Uzun zamandır bölge dışından yoğunluklu sivil bir iş örgütlenmelerini kabul etmedi, malum yaşanan olaylar çerçevesinde. Genelde amacımız Diyarbakır özelinde kalkınmanın konuşulacağı bir döneme adım atmak. Umarım bu anlamda hizmet ederiz. Gelen çok kıymetli iş adamları, iş örgütlenmeleri var. TÜRKKONFED ve TÜSİAD başkan ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlar, bizimle birlikte olacak. Türkiye'nin en uç köşesinden, en ücra köşesine kadar iş çevresi Diyarbakır'da olacak."

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasit tıkanıklık düzlemine de yön verme düşüncesi içinde olduklarını ifade eden DİSİAD Başkanı Burç Baysal, sürdürülebilir bir ekonomin de demokrasinin olduğu ortamlarda oluşabileceği düşüncesini toplantıda dillendireceklerini anlatarak, şöyle konuştu:

DİYARBAKIR'A GELİYOR

"İş toplantıları açısından somuta giden adımların atılacağı bir toplantı olacak. 2 yıldır TÜRKONFED içerisnde yapılan organizasyonlarda ticaret köprüsü dediğimiz bir toplantı tekniği kullanıyoruz. Bu teknik içerisinde kentteki üretici ve dışardan gelen üreticilerle işbirliği yapabilecek olanak yaratma çabası içerisindeyiz. 2 gün sürecek programda kentin tanıtımına önem verecek çalışmaları misafirlerle buluşturacağız. Bölgenin karakteristik özellikleri içerisinde bulunan sorunları ortadan kaldırmakla ilgili sivil insanların niyetini alacğğız. Bu açıdan bir eşkilde kalkınmanın bölge için ne kadar elzem olduğunu vurgulamak istiyoruz. Kalkınmanın oluşmadığı ortamda üretim ve istihdamın oluşmasının imkanı yok. Bölgenin de işsizlik oranlarını önümüze koyduğumuz zaman, Türkiye'nin geneline sirayet eden, aslında bir boşluk var. Bu boşluğu ortadan kaldırmak için iş çevreleri olarak, işveren örgütlenmeleri olarak bu çabamızı yükselteceğiz. Kalkınmayı konuşurken, ülkenin içinde bulunan tıkanmış siyaset düzlemine de yön verme düşüncesi içindeyiz. Demokrasinin olmazsa olmaz vurgusunun yapıldığı, sürdürülebilir bir ekonominin de demokrasinin olduğu ortamlarda oluşabildiğini ifade etmekten geri kalmayacağız. Genel anlamda Diyarbakır'da işler doğru bir zeminde giderse Türkiye'nin geneli için bir menfattir. Vurgularımız arasında bunu dile getireceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler