İşçi sözleşmesi imzalandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bünyesinde İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulu’nu oluşturarak 843 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’ni imzaladı.

İşçi sözleşmesi imzalandı

Memur ve sözleşmeli memurların üye olduğu KESK’e bağlı Tüm Bel-Sen, kadrolu işçilerin üye olduğu DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 1 Nolu Şube, hizmet alımı işçilerin üye olabildiği DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası 2 Nolu Şubelerin bir arada olduğu “Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Sendika İşyeri Temsilciliği” açıldı.

Açılışa Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Başkanvekili Hafize İpek, DİSK Genel İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Remzi Çalışkan, Genel İş Sendikası Diyarbakır Şube Başkanı Salih Doğrul, KESK Tüm Bel Sen Diyarbakır Şube Başkanı Medeni Alpkaya, sendika işyeri temsilcileri ve çalışanlar katıldı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

Açılış kurdelesi kesildikten sonra “ilk yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 5 zam”, “kız çocuğunu okutmayan çalışanın erkek çocuğuna ödenen eğitim yardımının kesilmesini”, "eşine şiddet uygulayan çalışanın aylık ücretinin yarısı mağdur eşe verilmesi", “8 Mart Dünya Kadınlar Günü, 21 Mart Newroz ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü”nü idari tatil sayan Büyükşehir Belediyesi ve DİSKİ’deki 843 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. İmza töreninde konuşan Çalışkan, taban ücret konusunda geliri düşük olan çalışanlar konusunda Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine yardımcı olduğunu birinci yıl yüzde 8, ikinci yıl yüzde 5 oranında ücret artışı ile anlaşmaya vardıklarını söyledi.

BAYDEMİR: HUKUKUMUZ MESAİ ARKADAŞLIĞI HUKUKUDUR

Büyükşehir Belediye Başkanı Baydemir de hiçbir zaman işveren olmadığını mesai arkadaşları ile birlikte Diyarbakır halkının hizmetçileri olduğunu belirterek, “Hukukumuz mesai arkadaşlığı hukukudur” dedi. Diyarbakır’da bir ilk yaşandığını ifade eden Baydemir, işçi, memur, sözleşmeli ve hizmet alımı tüm çalışanların sendikalarının aynı çatı altında birlikte mücadele ettiğini belirterek, “Bu da Türkiye’de bir ilktir. Hayırlı olsun, umut ediyorum ki bu dalga özellikle de Türkiye’nin batı yakasına yayılır” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz