İşçiler vergide adalet istiyor

Türk Harb-İş Sendikası, Türkiye genelinde “az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi” alınması için imza kampanyası başlattı. Diyarbakır Şube Başkanı Abbas Özdaman, vergi yükünde adalet istediklerini belirterek, adaletsizliğin düzeltilmesi için hükümet başta olmak üzere TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden destek beklediklerini söyledi.

İşçiler vergide adalet istiyor

Ayhan YAŞAR

DİYARBAKIR- Türk Harb-İş Sendikası, Türkiye genelinde “az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi” alınması için imza kampanyası başlattı.

Bu doğrultuda Diyarbakır’ın merkez ilçesi Yenişehir’in Ofis semtinde stand açan Harb-İş, 2013 bütçe görüşmelerinde işçiler için yıl boyunca vergi oranının yüzde 15’i geçmeyecek bir düzenleme istiyor. Harb-İş Diyarbakır şubesi üyeleri topladıkları imzaları TBMM’ye iletecek.

Harb-İş Diyarbakır Şube Başkanı Harb-İş Diyarbakır Şube Başkanı Abbas Özdaman,enflasyon nedeniyle de yapılan artışların işçinin cebine inmeden vergi olarak geri ödendiğine dikkat çekerek bu adaletsizliğin düzeltilmesini istediklerini söyledi. Vergi adaletinin sağlandığı bütçenin oluşturulması için TBMM’yi göreve çağıran Özdaman, yıl boyunca yüzde 15’i geçmeyen bir vergilendirme sistemi talep ettiklerini dile getirdi.

                                                      

‘ZAMLAR VERGİLER ARASINDA ERİYOR’

Özdaman,, “Ülkemizde milli gelirin yarısını yüzde 5’lik kesim alıyor, bunun yanında tam aksine devletin topladığı gelir vergisinin yarısını ise ücretli olan maaşlı kesimler ödemektedir. Sermayeden alınan vergiler düşürülürken çalışanların vergi yükü artmaktadır. Çalışanlardan ocak ayında kesilen vergi miktarıyla aralık ayında kesilen vergi miktarı arasındaki fark iki katına yakındır. Bu nedenle işçilere verilen 6 aylık zamlar bu vergi dilimi içerisinde eriyip gitmektedir. Yapılan zamlar vergi oranlarının artması nedeniyle ücretlerimiz de yükselme yerine düşüşler olmaktadır. Yapılan zamdan alınan para işçinin cebine girmeden vergi olarak geri alınmaktadır” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz