Görüş Bildir

İŞKUR Sayesinde İşin Cepte!

İŞKUR, mobil telefonlar için geliştirdiği uygulama sayesinde iş bulmak artık olduğundan daha kolay. Bu uygulama sayesinde en yakınınızdaki iş imkanlarını telefonunuzdan görüntüleyip başvuru yapabilirsiniz.

İŞKUR Sayesinde İşin Cepte!

2015'in ilk yarısında 510 bin kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), bir ilke daha imza attı. İş arayan gençler akıllı telefonlardan kendilerine en yakın açık işi görüp, başvuruda bulunabiliyor. İş arayanlar, yeni uygulama ile harita üzerinden en yakın iş ilanını tıklayıp bütün ayrıntıları öğrenip, kendilerine uygun olanı seçebiliyor. Böylece bu yılın ilk 6 ayında gelen 750 bin açık iş talebinin doldurulması da mümkün olacak.

KOLAY BAŞVURU

İŞKUR'un başlattığı yeni uygulama ile iş arayanlar, İŞKUR haritası üzerinden en yakın iş ilanlarını mobil cihaz üzerinden bulabiliyor. Kurum'un faaliyetleri 'esube. iskur.gov.tr' adresinde, tüm tarayıcılar ve tüm cihazlardan erişilebilir şekilde programlandı. Akıllı telefondan, tabletten, bilgisayardan kayıt yapılarak iş arandığı gibi, başvuru da yapılabiliyor. İŞKUR; belediyeler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile kaymakamlıklardaki yaklaşık 4 bin noktada hizmet veriyor. İş arayanlar, akıllı telefon, tablet ve bilgisayardan Kurum'a kaydolabiliyor. Öte yandan İŞKUR, denizcilik alanında iş arayanları ve onları istihdam edecek işverenleri buluşturmak için limanlara da hizmet noktaları kurdu. Bu noktalarda gençlere eğitim de veriliyor.

GENÇLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ

İŞKUR, meslek seçimi, kariyer planı yapan gençlere de desteğini sürdürüyor. Okullarda düzenlenecek meslek tanıtım günlerinde öğrencilere danışmanlık hizmeti verilecek. Ayrıca, meslek seçimi aşamasındaki öğrenciler için 1 milyona yakın "Meslek Seçimine Destek Dergisi" dağıtacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi