Görüş Bildir

İstihdam seferberliğinde "işler yolunda"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Orhan Yegin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öncülüğünde başlatılan istihdam seferberliği kapsamında istihdam artışında 1 milyon bandının aşıldığını belirterek, "Şu an hedefe doğru gidiyoruz. Hedefi aşacağımıza yönelik umudumuz da var." dedi.

İstihdam seferberliğinde

Yegin, çalışma hayatında milli seferberlik programlarının hayata geçirildiğini hatırlatarak, bu kapsamda tüm illerin ziyaret edildiğini söyledi.

Bu ziyaretlerde çalışma hayatını daha ileriye taşıyabilmek için "neler yapılabilir?" sorusuna cevaplar arandığını anlatan Yegin, bu cevapları ararken de işçisinden yöneticisine iş adamından sivil toplum örgütüne kadar konunun tüm muhataplarıyla sahada çalıştıklarını vurguladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın istihdam seferberliği çağrısıyla beraber ilave istihdam teşvikinin gündeme geldiğini aktaran Yegin, şöyle konuştu:

"Artı istihdam teşviki ve beraberindeki diğer teşviklerimiz tüm illerimizde sahada anlatıldı. Bugün gelinen noktada hem Gaziantep'te hem de Türkiye genelinde hamdolsun çok iyi noktalara ulaşıldı. Artı istihdamın artık 1 milyonu aştığını biliyoruz. Şu an hedefe doğru gidiyoruz. Hedefi aşacağımıza yönelik umudumuz da var."

Yegin, bu çalışmaların istihdamı teşvik etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Güven ve istikrarın artık ayaklarını daha da sağlam şekilde yere basar hale geldiğine işaret eden Yegin, "Geçtiğimiz referandum da bu anlamda hepimiz için umut verici bir sonuçtu. Türkiye'de artık cumhurbaşkanlığı yürütme sistemiyle beraber ayakları yere daha sağlam basan bir hükümet modeli olacak. Bundan sonra yatırımların çok daha hızlanacağı bir Türkiye'de, istihdam probleminin çözülebileceğini öngörüyoruz." diye konuştu.

- İşçi ve işverene: "Korkmayın"

Bakan Yardımcısı Yegin, Türkiye'de her şeyin daha iyiye doğru gittiğine değinerek, iş dünyasına şöyle seslendi:

"İşverenlere tavsiyemiz şudur; korkmayın. Hükümet ve Bakanlığımız diğer konularda olduğu gibi istihdam konusunda yatırımın arkasındadır, yatırımı teşvik etmektedir. Oluşturulacak her bir istihdam, teşvikin içerisindedir. İş yerinde çalıştırmak isteyip de nitelik kazandırmak istediğiniz elemanların da maliyetini üstlenmekteyiz. İş sağlığı ve güvenliği konusunda da benzer teşvikler söz konusu. İşverenimiz ve çalışmak isteyen vatandaşlarımızın arkasında ve yanındayız. Korkmadan, hep birlikte Türkiye'nin potansiyelini ortaya çıkarmak, pastadaki payını artırmak için hep birlikte olmalıyız."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi