Kabuklu fındık fiyatları bu sıralar yerinde seyredecek - Stoklar dolu

Kabuklu fındık fiyatlarında son durum sabah saatlerinde açıklandı. KAbuklu fındığın kilosu lira civarında seyrediyor.

Kabuklu fındık fiyatları bu sıralar yerinde seyredecek - Stoklar dolu

Ordu'da sezona 15 lira gibi bir ücretle başlayan fındık fiyatları bu sabah saatlerine 10 liraya düştü. Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, sabah saatlerinde yaptığı basın toplantısı ile kabuklu fındığın kilosunun 10 liraya düştüğü açıklandı.

Fındık fiyatının her geçen hafta düştüğüne dikkati çeken Soydan, "Bu sezon ilk defa fındık fiyatı 10 liraya kadar geriledi. Sezona 11,25 liradan başlayan ardından 15 liraya kadar çıkan fındık fiyatlarının 10 liraya kadar düşmesini bizde beklemiyorduk. Fındık rekoltesinin yerlerde süründüğü bir sezonda fiyatların bu denli düşmesine artık anlam veremiyoruz." dedi.

Fiyatların tek haneli rakamlara düşmeden önlem alınmasını isteyen Soydan, "Bilemediğimiz güçler fiyatların artmasına engel oluyor. Serbest piyasaşartları gereği fiyat artması gerekirken düşüyor. Üretici fındığını pazara indirmiyor. Haliyle pazara arz olmadığı halde fiyatın düşmesi çok düşündürücü ve manidar. Temennimiz fındık üzerinde oynanan oyunlara artık son verilmesi." diye konuştu.

Söylenmesi gereken şu ki, zor üretilen fındık fiyatlarındaki düşüşün kaınılmaz olacağı düşüncesi, üreticileri üzmekte. Stoklara bakılacak olursa üreticilerden satın alan ikinci tüccarlar şu sıra stok durumunun iyi olduğunu açıklarken, herhangi bir artışın olmayacağı saptandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz