Görüş Bildir

Kar yağışı, Lahana'ya yaradı!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle hasat yapılamayınca beyaz lahananın fiyatı 3 kat arttı

Kar yağışı, Lahana'ya yaradı!

Sakarya'nın Kaynarca ilçesinde olumsuz hava koşulları nedeniyle hasat yapılamayınca beyaz lahananın fiyatı 3 kat arttı.

İl genelinde 3 gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle Kaynarca ilçesindeki lahana pazarında fiyatlar ''tavan'' yaptı. Kar yağışından önce toptan satış fiyatı 15 kuruş olan lahananın kilosu, 45 kuruşa yükseldi.

Kaynarca Ziraat Odası Başkanı Cevdet Günhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kar nedeniyle hasat zorlaştığı için fiyatlardaki artışın normal olduğunu söyledi.

Köylülerin birçok üründe zararına çalıştığını savunan Günhan, ''Hiç olmazsa kar sayesinde fiyatlar biraz dengelenmiş oldu. Kar yağışının artmasıyla lahana fiyatları bir miktar daha yükselebilir ama bu fiyatın yüksek olduğunu göstermez, fiyat normale geldi'' diye konuştu.

Lahana üreticisi İzzet Demir ise kar nedeniyle hasat yapmanın zorlaştığını belirterek, ''Haliyle pazara daha az mal gelince fiyatlar yükseldi. Aslında normale dönüldü. Lahana ekimi de bakımı da zor bir bitki. Çoluk çocuk çamurun içinde uğraşarak yetiştiriliyor'' şeklinde konuştu.

Lahana tüccarı Ali İrfan Akın (52) da rekoltenin 10 bin tonun üzerinde olması nedeniyle fiyatların düşük olduğunu kaydederek, kar yağışıyla fiyatın dengelendiğini savundu.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi