Kardeş şehir

Diyarbakır’ın artan turizm marka değerinin en iyi şekilde temsil edilmesi adına “Kardeş Şehir” ilan edilen “Travel Expo Ankara Fuarı” 23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

Kardeş şehir

Diyarbakır’ın sahip olduğu tarihi, turistik ve kültürel değerlerin etkili bir şekilde tanıtılması, iç ve dış turizm pazar payının arttırılması için, Diyarbakır Valiliği koordinasyonda ilgili paydaşlarla yurtdışı ve yurtiçi fuarlarına profesyonel bir şekilde katılım sağlanmakta, turizm sektörü ile Diyarbakır turizmi hakkında çalışmalar yapılıyor ve tanıtım etkinlikleri hayata geçiriliyor. Bu fuarlardan biri de Diyarbakır’ın artan turizm marka değerinin en iyi şekilde temsil edilmesi adına “Kardeş Şehir” ilan edilen “Travel Expo Ankara Fuarı” 23-26 Mart 2017 tarihlerinde düzenlenecek.

TRAVEL EXPO ANKARA 2017 FUAR

Ankara Ticaret Odası Congresium’da düzenlenecek olan Travel Expo Ankara 2017 Fuarı’na 6 ülke ve 20 ilden toplam 134 katılımcının gelmesi bekleniyor. 2016 yılında düzenlenen Travel Expo Ankara fuarını 24.266 kişi ziyaret etmişti. Bu bağlamda şehrin tanıtımı adına önemli bir yere sahip olan fuara Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı, Sur Kaymakamlığı, Sur Belediyesi, Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası ve TÜRSAB Diyarbakır Bölge Yürütme Kurulu katılım sağlayacak.

HER YÖNÜYLE DİYARBAKIR

Yapılan hazırlıklar çerçevesinde, Diyarbakır standında davetlilere ve fuar katılımcılarına Diyarbakır’ın yöresel tatları ikram edilecek, halkoyunları gösterisi ve Diyarbakır Türkülerinden derlenen müzik dinletileri yapılacak. Diyarbakır Valiliği tarafından yakın dönemde yapılan “Her Yönüyle Diyarbakır” fotoğraf yarışması sonucunda gerçekleştirilen fotoğraf sergisinin 2.’si fuar süresince fuar alanında gerçekleştirilecek. Ayrıca Diyarbakır’ın tanıtımı adına Valilikçe basımı sağlanan kitaplar, broşürler, kitapçıklar, gezi rehberleri ve diğer tanıtım materyallerinin de dağıtımı gerçekleştirilecek.

VALİ AKSOY'DAN MESAJLAR

Fuarda yapılması planlanan çalışmalarla ilgili bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy; “Fuar’da başta bölgemize kültür ve inanç turu düzenleyen önemli tur operatörleri ile bir araya gelinerek bölge destinasyonunda Diyarbakır’a daha fazla paket tur hazırlamaları, Diyarbakır’ın içerisinde olduğu turlarda konaklama süresinin artırılması ve Diyarbakır destinasyonun turizmciler tarafından yurtiçi ve yurtdışında en iyi şekilde pazarlanması için çalışmalarda bulunmaları için lobi faaliyetleri gerçekleştireceğiz. Ayrıca turizmcilerin yerelde Diyarbakır’dan olan beklentilerini de konuşarak, Diyarbakır’da bu noktada yapılması gereken çalışmalar üzerine de fikir alışverişlerinde bulunulacağız” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz