Kavşaklar ve orta refüjler temizleniyor

Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir ilçesi Üçkuyular TOKİ ve Elazığ Caddesi’nde orta refüj ile kavşaklarda biriken moloz, çöp ve taşları temizlemeye başladı. Çalışmanın ardından orta refüj ve kavşaklar yeşil alanlara dönüştürülecek.

Kavşaklar ve orta refüjler temizleniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması üzerine park ve yeşil alanlardaki çalışmalarını hızlandırdı. Büyükşehir Belediyesi ekipleri, hem parklarda düzenlemeler yapıyor hem de temizlik çalışmamalarını yürütüyor. Ekipler, Yenişehir ilçesi Üçkuyular TOKİ ve Elazığ Caddesi’nin orta refüj ve kavşaklarına atılan moloz, çöp ve taşları toplayarak kepçe ile kamyonlara yükledi. Atıklar, kamyonlarla Büyükşehir Belediyesi Çöp Depolama Sahası’na taşınarak bertaraf edildi. Ekiplerin, orta refüj ve kavşaklarda başlattığı temizlik çalışması 15 gün boyunca devam edecek.

Yeşil alanlara dönüştürülecek

Temizlik çalışmaları ardından orta refüjler ve kavşaklarda, tesviye alan düzeltilmesi yapılacak. Ekipler, düzeltilecek orta refüj ve kavşaklara hem çim ekecek hem de mevsimlik çiçek dikecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz