Kendi çiçeğini üretiyor

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nce oluşturulan serada, Kayapınar İlçesine dikilmek üzere binlerce çiçek ve ağaç yetiştiriliyor.

Kendi çiçeğini üretiyor

İçişleri Bakanlığı’nca yapılan görevlendirme ile birlikte çalışmalarına start veren Kayapınar Belediyesi’nce oluşturulan serada, ilçeye dikilmek üzere süs bitkileri, ağaç fideleri ve çalı grupları olan çiçekler yetiştiriliyor.

Yılda ortalama 200 bin adet kışlık çiçek yetiştirilen seralarda, her yıl ortalama 5 farklı türlerden çiçek üretiliyor. Üretilen mevsimlik bitkiler Kayapınar Belediyesi’nin parklarına, çevreyolu kenarlarına, camilere, okul bahçelerine dikiliyor. Yaz ve kış üretime devam eden sera, Kayapınar’ın çiçeklendirilmesinde büyük rol oynarken, Kayapınar Belediyesi, dışarıdan temin yolunu seçmeyerek tasarruf ediyor. Serada yetiştirilen çiçekler, bitkiler ve çeşitli ağaçlar ile İlçenin parkları, sokakları, refüjleri yemyeşil oluyor.

ÇİCEKLERİNİ KENDİSİ ÜRETİYOR

Kayapınar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Fatih Ensari, 16 bin metrekarelik sahada bin metrekarelik sera alanı bulunduğuna işaret ederek, “Bin metrekarelik sera alanında Mevsimlik çiçek üretimleri yapılmaktadır. Seramızda 200 bin adet mevsimlik çiçek üretimi çalışmaları başladı. Kadife, Zinya, Petunya, Horozibiği, İpek çiçeğinin yer aldığı 5 farklı çiçek çeşitleri ekimini yaptık. 6 bin metre karelik alan ise ağaçlandırma alanı olarak üretim bölgesine dâhil edilmiştir. Ayrıca, Karaağaç, Çınar, Dişbudak, Katalpa, Akçaağaç, erguvan, Çitlembik, Mavi Selvi, Akasya, Mazi, Ejderçamı tohumları da üretiyoruz. Yine Çalı gurubu olarak da, çelikle üretim ile Gül, Taflan, Berbenis, Ligistrum, Acemborusu, Amerikan sarmaşığının üretimini yapıyoruz. Hedefimiz, dışarıdan temine gitmeden hem tasarruf sağlamak hem de Belediyenin imkânlarıyla ilçeyi kısa zamanda yeşillendirmektir” diye konuştu. 

Kaynak: Diyarbakır Söz