Görüş Bildir

Kesimhane istiyorlar

Siirt’te eski mezbahanın kapatılması sonucu uzun zamandan bu yana kendi dükkânlarında kesim yapan kasaplar, çevrenin rahatsız olmasını istemediklerini, bu nedenle kesimhane yapılamasını talep ettiler.

Kesimhane istiyorlar

Siirt’te yaklaşık bir yıldan fazla bir zamandır mevcut olan mezbahanenin kapatılması sonucunda kendi iş yerlerinde ve dükkânların önlerinde kesim yapmak zorunda kalan kasaplar, kesimden sonra kan ve hayvan pisliğinin etrafa yaydığı kötü kokular yüzünden çevrenin rahatsız olduğunu, bu nedenle kesim için mezbahanenin yapılması gerektiğini söylediler.

Uzun yıllardan buyana aynı çarşı içerisinde esnaflık yapan kasaplar,  başka işle uğraşan komşu esnafı rahatsız ettiklerinden dolayı kendilerinin de üzgün olduklarını fakat mevcut mezbahanenin kapatılmasından dolayı ellerinden bir şey gelmediğini, bir an önce bir kesimhanenin yapılması istediler.

Mezbahane yok ki

Şehirde bir mezbahanenin olmamasını hem kasapları hem de diğer esnafı mağdur ettiğini söyleyen Lokman Kaya, yaşadıkları sıkıntıyla ilgili şunları dile getirdi:

“17 yıldır bu çarşıda kasabım ve 4 yıl mezbahanede kasaplık yaptım. Eski Belediye Başkanı Mervan Gül’ün döneminde, o dönemlerde birimlere özel mezbahane vardı. Aidatlarını ödeyip çalışıyordular. Şu anda mezbahane yok, herkesin hali perişan. Kasapların olsun, sakatatçılar olsun halk ve esnaf perişan durumda. Yani kayyum atandığından beri mezbahane yapılacağı söyleniyor fakat ortada bir şey yok. Bu soruna kayyumun bir el atması lazımdır. Yok, 'İstanbul Belediyesi gelecek mezbahane yapacak.' Bir sene oldu neredeler. Halkımız hepsi perişan durumda. Sonra gelip kasaplara 'burada kesim yapmayın' diyorlar. Nerede kesim yapsınlar? Mezbahane yok ki. Buradaki esnaflar da rahatsız oluyorlar. Ama ne yapalım, elimizden geldiği kadarıyla kötü koku gelmemesi için uğraşıyoruz. Temizlik konusunda özen gösteriyoruz. Özellikle Sayın Valimiz, belediyemiz ve milletvekillerinin bu soruna bir el atmaları lazım."

Yaklaşık 11 yıldır çarşıda kasap olduğunu söyleyen Hüseyin Yıldız da daha önceden Siirt’te mezbahanenin mevcut olduğunu, hayvanlarını temiz bir şekilde kestiklerini, fakat mezbahanenin kapandıktan sonra kendi dükkânlarında kesim yapmak zorunda kaldıklarını, bu şekilde hem etin hem de dükkânın önünün koktuğunu ve diğer esnafın da rahatsız olduğunu, bu nedenle yeni bir mezbahanenin yapılması gerektiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi