KESK YASAYA TEPKİLİ!

KESK YASAYA TEPKİLİ!

KESK YASAYA TEPKİLİ!

DİYARBAKIR- Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı ve KESK Dönem Sözcüsü Hülya Alökmen Uyanık, 12 Eylül rejimi ile hesaplaşma adı altında, askeri darbenin generallerinin yargı önüne çıkarılmaya hazırlanıldığı bir dönemden geçtiklerini söyledi. Uyanık, "Ancak böyle bir dönemde kamu emekçilerinin, işçilerin çalışma hayatına ilişkin yapılmak istenen düzenlemeler AK Parti iktidarının 12 Eylül zihniyetinin emek düşmanı temel karakteriyle herhangi bir sorununun olmadığını, aksine bu konuda darbe dönemi yönetimlerini bile gölgede bırakmaya hevesli olduğunu göstermektedir" dedi.

YASAYA BÜYÜK TEPKİLİ

Uyanık, hazırlanan yasa tasarılarıyla bir taraftan örgütlenmenin önündeki engelleri korurken, diğer taraftan var olan örgütlenmelerin, sendikaların işlevsiz hale getirilmek istendiğini ifade etti. Uyanık şöyle dedi:

"4688 Sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası'nda değişiklik yapılmasına ilişkin tasarının yanı sıra 2821 ve 2822 sayılı yasaların birleştirilmesiyle oluşturulan Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı da bu emekçilerin örgütlü güçlerine, sendikalarına yapılan saldırıların bir parçasıdır. Anayasada kamu emekçilerine sözde toplu sözleşme hakkını tanıyan 12 Eylül referandumunun üzerinden 16 ay, üçlü danışma kurulu toplantılarının üzerinden 6 ay, yasa taslağının Bakanlar Kurulu'na gönderilmesinin üzerinden tam

100 gün geçti. Üzülerek ifade ediyoruz ki bunca zamandır sendikal hak ve özgürlükleri genişleten bir yasa bekleyen 2 milyon kamu emekçisi bir kez daha aldatılmıştır."

Kaynak: Diyarbakır Söz