Görüş Bildir

Kimsesizlere istihdam imkanı

Devlet Personel Başkanlığınca yayımlanacak merkezi yerleştirme işlemleri ile ilgili duyuru ve başvuru kılavuzunun ardından tercih işlemleri 18 Ekim'de başlayacak.

Kimsesizlere istihdam imkanı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı kurumlarda kalan 3 bin 200 genç, kamuda istihdam edilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından yapılan açıkmada, Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlarda kalan gençlerin devlet tarafından kendilerine sağlanan istihdam uygulaması kapsamında iş sahibi olduğu ifade edildi.

Bakanlığın sunduğu sosyal hizmet modellerinden, reşit oluncaya kadar yararlanan gençlerin, kurum bakımından ayrıldıktan sonra kamu kurum ile kuruluşlarında istihdam edildiği aktarılan açıklamada, böylece gençlere sosyal güvenceye ve düzenli bir gelire sahip olarak yaşamlarını idame ettirme desteği sağlandığı kaydedildi.

İSTİHDAM EDİLECEKLER

Açıklamada, 1988'den bu yana devam eden istihdam hakkı uygulaması kapsamında 43 bin 386 gencin kamu kurumlarında istihdam edildiği bildirilerek, bu gençlerin yüzde 50'sini oluşturan 22 bin 84'ünün 2003-2016'da istihdam edildiği belirtildi.

Devlet Personel Başkanlığınca 2017 yılı için kurumlarda kalan 3 bin 200 genç için kadro ayrıldığı duyurulan açıkamada, şu bilgilere yer verildi:

"Devlet Personel Başkanlığı tarafından 16 Ekim Pazartesi günü 2017 merkezi yerleştirme işlemleri ile ilgili duyuru ve başvuru kılavuzu yayımlanacak. Tercih işlemleri ise 18 Ekim Çarşamba başlayacak. Devlet Personel Başkanlığınca tercih işlemleri alındıktan sonra atama sonuçlarının açıklanması için kasım ayında Bakanlığımız organizasyonu ile atama töreni yapılacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi