Kırmızı ete ara ödeme

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nca kırmızı et üreticilerine yılda iki kez ödenen desteklere bu yıl ara destek de eklendi.

Kırmızı ete ara ödeme

DİYARBAKIR-Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca üreticilere 2 dönem olarak gerçekleştirilen desteğe ilave olarak bu yıl ara ödeme kapsamında hayvan başına 300 lira da kesim desteği verildi.

 

KIRMIZI ET DESTEĞİ

Diyarbakır Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Koçkaya, bakanlıkça kırmızı et üreticilerine yapılan desteklerin besilik erkek sığır hayvanlarına verilen önemi artırdığını ifade ederek, yapılan desteklemelerde kesimi yapılacak olan erkek sığırın 90 günlük besi süresini doldurması ve kesiminin ruhsatlı bir mezbahanede yapılması şartı arandığını belirtti.

 

ARA ÖDEMELER

Bu koşullar sağlanmadığı taktirde desteklemenin yapılmayacağına dikkati çeken Koçkaya, "Diyarbakır genelinde birinci dönem 2 bin 518 hayvana yapılan toplam destek 753 bin 889 lira iken, ikinci dönem 3 bin 170 hayvan için yapılan toplam destek 949 bin 98 lira. Bu yılın birinci döneminde 110, ikinci dönemde ise toplam 149 kişiye ödeme gerçekleştirildi. Bakanlıkça bu yılın 11 ayında kırmızı et üreticilerine 1 milyon 702 bin 982 lira ödeme yapıldı" dedi.

 

ÜÇ DESTEKTEN BİRİ

Koçkaya, bakanlıkça bu yıl üreticilere yapılacak 3 destekten birinci dönem desteklemelerin ve ara ödemelerin yapıldığını, kalan diğer desteğin ise gelecek yılın başında ödeneceğini vurgulayarak, ikinci dönem desteklerden 13 ilçenin yararlandığını belirtti.

Ara destekten en çok yararlanan ilçenin ise Ergani olduğunu kaydeden Koçkaya, Ergani'nin 64 kişiye bin 774 hayvan için 531 bin 135 lira destek ödenerek lider duruma geçtiğini, bakanlığın desteklerinden tüm ilçelerin faydalanması için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz