Kışlık sebze ve meyveler tezgahlardaki yerini aldı

Soğuk havaların başlamasıyla beraber Diyarbakır’da da kışlık sebze ve meyve tezgâhlardaki yerini aldı.

Kışlık sebze ve meyveler tezgahlardaki yerini aldı

Soğuk havaların başlamasıyla beraber Diyarbakır’da da kışlık sebze, meyvelerden vitamin deposu olarak kabul edilen elma mandalina, elma, nar ve diğer kışlık ürünler tezgahlardaki yerini aldı.

Havaların soğumasıyla beraber, sonbahar-kış mevsiminin vazgeçilmez meyveleri arasında yer alan narenciye grubu meyveler tezgâhlarda yerini alırken satıcılar fiyatların uygun olduğunu söylediler.

21 yıldan beri Diyarbakır Sur içi Eski Hal’de manav olan Hüseyin Turan, hem satışın hem de fiyatın iyi olduğunu belirterek , “21 yıldır bu meslekle uğraşıyorum. Şu anda kış meyve-sebzeleri; mandalina, elma ve nardır. Diyarbakır’ın en son çıkan karpuzları, Mardin şire üzümü ve incir var. En fazla giden mandalina, nar ve elmadır. Fiyatlar normaldir, bir ile 3 TL arasıda değişiyor. Kış aylarında mandalina vitamindir. Soğuk algınlıkları için iyidir. Genellikle onlar tüketiliyor.” dedi.

KIŞLIK SEBZE VE VEYVE

Balık satıcısı Yusuf Uçar da sonbahar ve kış aylarında balığın çok rağbet gördüğünü, balık sezonunun daha yeni başlaması dolayısıyla durgunluk yaşandığını ancak önümüzdeki günlerde hareketlilik yaşanacağını umduğunu söyledi. .

Diğer bir esnaf Dilaver Uçar da geçen seneye göre fiyatların çok uygun olduğunu kaydederek, “Diyarbakır’daki Şu anki satışlarımız Urfa Kapı olarak normaldir. Çevre illerden gelen ürünler, biraz yüksek fiyatla geliyor. Bizler de elimizden geldiğince düşük fiyatlara getirip halka arz etmek istiyoruz. Şu anda fiyatlar çok normaldir, yani Türkiye çapında Diyarbakır olarak sebze meyveyi çok uygun fiyata satıyoruz. Satıcı da alıcı da memnun. Çünkü burada fiyatlar çok düşüktür. Normalde mandalina 2,5 -3 TL seyrinde olması gerekirken şu anda bir liradır. Geçen seneye göre fiyatlar çok düşük. Şu anda meyve olarak mandalina, elma, şire üzüm satılıyor. Sebze olarak da zaten genel olarak domates, salatalık satılıyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz