Görüş Bildir

Kobiler'e Destek!

Halk Bankası Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, "Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğümüze bağlı 40 şubemizle, KOBİ'lere kullandırılan nakdi kredimiz yıllık bazda yüzde 25 artarak ilk çeyrekte 1 milyar 556 milyon liraya yükseldi"

Kobiler'e Destek!

Halk Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, "Diyarbakır Bölge Koordinatörlüğümüze bağlı 40 şubemizle, KOBİ'lere kullandırılan nakdi kredimiz yıllık bazda yüzde 25 artarak ilk çeyrekte 1 milyar 556 milyon liraya yükseldi" dedi.

Taşkesenlioğlu, Halk Bankası tarafından Diyarbakır'da bir otelde düzenlenen iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, ülke ekonomisine olumlu katkılarda bulunmaya devam edeceklerini söyledi.

Ülkenin önde gelen merkezlerinden biri olarak gördükleri Diyarbakır'ın yüksek ticari potansiyeli ve cesur girişimcileriyle bölge ekonomisinin can damarı olduğunu belirten Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Finansal göstergelerimize Diyarbakır bölgesi özelinde baktığımızda reel sektöre desteğimizi bölge bazında da görebiliyoruz. Bölge koordinatörlüğümüze bağlı 40 şubemizle, KOBİ'lere kullandırılan nakdi kredilerimiz yıllık bazda yüzde 25 artarak ilk çeyrekte 1 miyar 556 milyon liraya yükseldi. Aynı dönemde bölgenin toplam mevduatı yıllık bazda yüzde 2,4 artışla 1 milyar 778 milyon liraya, toplam nakit kredileri ise yüzde 24 artışla 2 milyar 564 liraya ulaştı. Bölgeye olan desteğimiz yılın ikinci yarısında da artarak devam edecek."

DİYARBAKIR'IN EKONOMİSİ

Diyarbakır'ın ülke ekonomisinin kalkınmasında önemli bir rol oynayacağını ve Halk Bankası'nın yürüttüğü çalışmalarla, iş ortaklarına verdiği desteği gelecekte de sürdüreceğini ifade eden Taşkesenlioğlu, şunları söyledi:

"Reel sektöre verilecek teşviklerin bölge ekonomisine katacağı değerin bilincindeyiz. Bu kapsamda, Diyarbakır bölgesinde bulunan iş ortaklarımızın gelecekte de ülkemizin ekonomik kalkınmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz. Diyarbakır'da bugün 11 şubemiz aracılığıyla halkımıza ve esnafımıza hizmet vermekten büyük bir kıvanç ve memnuniyet duyduğumu bir kez daha belirtmek isterim."

Taşkesenlioğlu, Anadolu'nun en güzide tarihi güzelliklerine ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın aynı zamanda medeniyet ve kardeşliğin şehri olarak ülkenin önde gelen merkezlerinden biri olduğunu sözlerine ekledi.

İftar programına Vali Hüseyin Aksoy, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş adamları da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi