KOSGEB süresi uzatılmalıdır!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığının (KOSGEB) 50 bin liralık "Sıfır Faizli İşletme Kredisi Faiz Desteği" için başvuru süresinin uzatılmasını istedi.

KOSGEB süresi uzatılmalıdır!

Palandöken, yazılı açıklamasında, son Ekonomik Koordinasyon Kurulu (EKK) toplantısında KOBİ'lere ilk yılı ödemesiz 3 yıl vadeli 50 bin liraya kadar faizsiz kredi desteği verilmesi kararı alındığını hatırlattı.

Krediden yararlanmak isteyen KOBİ'lerin öncelikle KOSGEB veri tabanına kayıtlı olması, kayıtlı KOBİ'lerin de bilgilerini güncellemesi gerektiğini bildiren Palandöken, bu süreçlerin zaman aldığına işaret etti. Söz konusu kredi için başvuruların 19 Aralık'ta başladığına, yarın son bulacağına işaret eden Palandöken, şunları kaydetti:

SÜRE UZATIMINA GİDİLMELİ

"Oda ve birliklerde evrak temini için uzun kuyruklar oluştu. Kredi için beklediğimizden fazla bir talep var. Bu yoğunluk karşısında yeteri kadar başvurunun yapılabilmesi ve gerçek ihtiyaç sahiplerinin faydalanması adına süre mutlaka 23 Aralık Cuma gününe kadar uzatılmalıdır. Yaşanan iç ve dış destekli bazı olumsuzluk ekonomik gelişmeler sebebiyle esnaflarımızın krediye olan ihtiyacı beklenin üzerinde. Esnafımızın sıkıntılarının giderilebilmesi ve bu avantajlı krediden faydalanabilmeli adına hem sürenin uzatılması hem de kredi verilecek olan esnaf sayısının artırılması ekonomiye hareketlilik ve canlılık kazandıracaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz