Köylüler kendi yollarını yapıyor

BİTLİS'in Kavakdibi Köyü sakinleri, kış aylarında çok dik olduğu için ulaşımı zor olan yolunu değiştirmek için harekete geçti. Muhtar Bedirhan Erdoğan ve köylüler el ele vererek yeni yolu açmak için yoğun bir çalışma başlattı.

Köylüler kendi yollarını yapıyor

Merkeze yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki 42 haneli 350 nüfuslu köyün muhtarı Bedirhan Erdoğan, kışın kar ve yağmur yağdığında ulaşımı kapanan köyün 4 kilometrelik yolunun değiştirilmesi için İl Özel İdaresine başvuru yaptı. Başvurudan olumlu sonuç alamayan Muhtar Erdoğan kendi imkanlarıyla kiraladığı iş makinesi ile köye yeni yol açmaya başladı.

KENDİ YOLLARINI YAPIYORLAR

Tüm imkanların zorlanarak yolu kış ayında ulaşıma açmak için çaba göstereceğini belirten Muhtar Erdoğan,"Bizim köyümüz merkeze bağlı 42 haneli bir köydür. Yolumuz çok dik ve virajlıdır. Bu yolun değiştirilmesi için defalarca dilekçelerle müracaat ettim. Ancak çözüm bulunmadı. Bende kendi imkanlarımla tuttuğum iş makinesi ile işe başladım. Devlet yetkilileri yapmasa bile ben bu yolu kendi imkanlarımla yapacağım" dedi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adem Aydoğdu ise yolun standartlara uygun olduğunu, köye farklı yerlerden giden ayrıca 2 yolun daha bulunduğunu söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz