KPSS'de tercih işlemi başladı

KPSS giren adayların, kamu kurum ve kuruluşları kadro ve pozisyonlarına yerleştirmek için tercihler alınmaya başlandı.

KPSS'de tercih işlemi başladı

Ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) giren adayların, kamu kurum ve kuruluşları kadro ve pozisyonlarına yerleştirmek için tercihler alınmaya başlandı.

''Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelik'' hükümleri uyarınca bazı kamu kurum ve kuruluşlarının kadro ve pozisyonlarına yerleştirme yapmak amacıyla adaylardan tercih alınacak.

TERCİHLER ALINMAYA BAŞLANIYOR

Bu amaçla hazırlanan Kamu Personel Seçme Sınavı KPSS-2012/2 Tercih Kılavuzu ÖSYM'nin ''http://www.osym.gov.tr'' internet adresinden yayımlandı.

Kılavuzda, ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyleri ayrı olmak üzere tercih yapılabilecek kadro ve pozisyonlar yer alıyor.

Adayların kılavuzda yer alan kadro ve pozisyonları tercih edebilmeleri için 7-8 Temmuz ve 22-23 Eylül tarihlerinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavlarından (2012-KPSS Lisans ve 2012-KPSS Ortaöğretim/Önlisans) birine girmiş ve bu sınavların en az birinden ilgili KPSS puanını almış olması gerekiyor.

ORTAÖĞRETİM PUANLARINA GÖRE

Yerleştirme işlemlerinde ortaöğretim mezunları için KPSSP94, önlisans mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puanı kullanılacak.

Adaylar tercihlerini, 19-28 Kasım 2012 tarihleri arasında, kılavuzda yer alan kurallara göre, ÖSYM'nin ''https://ais.osym.gov.tr'' internet adresinden TC kimlik numaraları ve şifrelerini kullanarak yapabilecek.

İnternetten tercih gönderme işlemleri, 28 Kasım'da saat 23.59'da sona erecek. Bu süre kesinlikle uzatılmayacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz