10 bin özel harekat polisi alımlarında son durum

10 bin polis özel harekat alımı hakkında son gelişmeler neler? 016 Polis Özel Harekat başvuruları ne zaman yapılacak detayları haberimizde

10 bin özel harekat polisi alımlarında son durum

2016 yılı içerinde gerçekleşeceği açıklanan 2016 polis özel harekat alımı hakkında son dakika gelişmeler, polis olmak isteyen kişilerce sıklıkla aranıyor. Peki polis alımı, özel harekat polisi alımı ne zaman yapılacak? Başvuru detayları ve tüm gelişmeleri sizler için araştırdık. Başbakan YArdımcısı Numan Kurtulmuş geçtiğimi günlerde yaptığı açıklama ile 10 bin özel harekat polisi alımı için startın verildiğini açıklamıştı. Bu açıklamadan sonra herkes, acaba alımlar ne zaman olur diye sormaya başladı. İşssizler ya da iş arayanların ilgilendiği polis alımları hakkında adeta bir açıklama beklenirken, son dakika gelişmelerin henüz yaşanmadığını söylemek isteriz. Yani alımlar konusunda henüz başvuru ve başvuru detayları belli değil

10 BİN ÖZEL HAREKAT POLİSİ ALIMI

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala, polis alımı konusunda umutlandırıcı açıklamalarda bulunmuş ve kısa süre içerisinde başvuruların başlayacağını açıklamıştı. Polis alımı konusunda aranan kriterlerin bile belli olmadığı detaylar konusunda açıklama da yok.

GÖZLER SÜLEYMAN SOYLU'DA

Efkan Ala'nın yerine göreve başlayan Süleyman Soylu'nun yapacağı ilk açıklama merakla bekleniyor.

POLİS ALIMI ŞARTLARI BELİRGİNLEŞİYOR

Göreve başlamak için yapılması gereken başvuru detayları adayların bir hayli canını sıkacağa benzemekte. Bu sene yapılacak olan alımlarda KPSS şartının aranmaması adayların hoşuna gideceğe benzerken yaş sınırındaki azlık da bir o kadar can sıkacağa benzemekte. Yaş sınırının 28'i geçmemesi şartı ve terhisi üzerinden 36 ay geçmemesi aranan niteliklerden olacakken, bu sınırı aşmayan ve ak kazanan adaylar, mülakat ve fiziki yeterlilik sınavlarını geçtiği takdirde özel harekat polisi olmaya hak kazanacaklardır.

ÜNİVERSİTE MEZUNU OLMA ŞARTI YOK

KHK sonrasında alım kriterlerinden biri de önceki okul mezunlukları. Lise ve dengi okul mezunları da aday kapsamında başvurabilecek.

EMEKLİLİK YAŞI

Öte yandan, 2006 sonrasında 5467, 5662 ve 5765 sayılı kanunlarla kurulan devlet üniversitelerinde görev yapan öğretim üyeleri, 75 yaşında emekli olabilecek. Bu uygulama, 31 Aralık 2020'ye kadar devam edecek.

BAŞVURU ŞARTLARI

Vatandaşlar alımların ne zaman yapılacağını ve şartlarını merak etmeye başladı. Polis özel harekat alımları şartları ise şöyle: 671 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. KHK'ya göre, özel harekat birimlerinde istihdam edilmek üzere, en az lise veya dengi okul mezunlarından askerlik hizmetini tamamlamış olanlar, KPSS şartı aranmaksızın, fiziki yeterlilik ve mülakat sınavlarıyla polis meslek eğitim merkezlerine alınabilecek. Bu kişilerin, 28 yaşından gün almamış ve terhis tarihinden itibaren 36 aydan fazla süre geçmemiş olması gerekecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler