Görüş Bildir

Küçükbaş hayvancılık yeniden canlanacak

Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında il genelindeki üreticilere 6 bin küçükbaş hayvan dağıtılacak

Küçükbaş hayvancılık yeniden canlanacak

Hakkari'de geliştirilen Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi kapsamında il genelindeki üreticilere 6 bin küçükbaş hayvan dağıtılacak.

Çözüm süreci ile huzurun yeniden hakim olduğu Hakkari'de, küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği Projesi uygulamaya konuldu.

Proje kapsamında il genelindeki üreticilere 6 bin küçükbaş hayvan dağıtımı planlanırken, Çukurca ilçesindeki 17 çiftçiye 80 küçükbaş hayvan teslim edildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, törende yaptığı konuşmada önceki yıllarda çeşitli nedenlerle yayla ve meraların hayvancılığa açık olmadığını söyledi.

HAYVANCILIK YENİDEN CANLANACAK

Başlatılan çözüm sürecin hayvancılığı geliştirmek için büyük fırsat yarattığını Yıldız, şöyle konuştu:

"Bölgedeki küçükbaş hayvan sayısını artırılması için gereken çalışmaları yapacağız. Proje kapsamında ilimizde 6 bin hayvanı vatandaşımıza dağıtacağız. Bölgemiz özellikle küçükbaş hayvancılık açısından büyük potansiyele sahiptir. Değişik nedenlerden dolayı yaylalarımız, meralarımız hayvancılığa açık değildi. Geçmiş yıllarda Hakkari'de 3-4 milyon küçükbaş hayvan vardı. Oysa bugün bir çok sebepten dolayı 700 bine kadar düştü. 700 bine kadar düşen küçükbaş hayvan sayımızı yeniden 3-4 milyona çıkaracağız."

Hayvanlarını teslim alan çiftçiler ise küçükbaş hayvancılığın geliştirilmesi için kendilerine yapılan desteklerden dolayı Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu'na teşekkür etti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi