Kulplu genç çiftçi ilk hasadını yaptı

Kulp ilçesinde Genç Çiftçi projesiyle ipekböceği yetiştiriciliğini yaparak koza üretimine başlayan Hanife Güneş, ilk hasadını yapmanın mutluluğunu yaşıyor.

Kulplu genç çiftçi ilk hasadını yaptı

Kulp ilçesinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Genç Çiftçi projesi kapsamında destek alarak ipek böceği yetiştiriciliğini yapan ev hanımı Hanife Güneş, ilk koza hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadı.

Kulp ilçe merkezine 35 kilometre mesafedeki Ayhan Mahallesi'nde ikamet eden 5 çocuk annesi Güneş, Genç Çiftçi Hibe Projesi kapsamında aldığı destekle 80 metrekarelik alanda ipek böceği yetiştirme tesisi kurdu.

İpek kozası hasadına başlayan Güneş, yaptığı açıklamada, 4 paket ipek böceği kapasiteli besleme evinde 161 kilogram koza ürettiğini belirtti.

HASATADINA BAŞLADI

Üretimden kazandığıyla aile bütçesine katkıda bulunduğunu ifade eden Güneş, şöyle konuştu:

"Daha önce ilkel şartlarda yıllık 2 paket ipek böceği yetiştiriciliği yaparak koza üretimi yapıyorduk. Hem çok zahmetliydi hem de istediğimiz verimi alamıyorduk. Bu sebeple ben de aileme katkı sunmak için böyle bir girişimde bulundum. Pprojemin kabul olmasıyla hayallerim gerçekleşti."

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cihan Güreş ise, dut ağaçlarının çok olmasından dolayı ilçenin ipek böcekçiliğine elverişli olduğunu söyledi.

Bu işi yapmak isteyenlere destek olduklarını anlatan Güreş, "Bu sene bu genç çiftçimiz 161 kilo ürün elde ederek aile bütçesine 8 bin 855 lira gelir sağladı. Tabi bu durum oldukça bizi mutlu etti. Umarım bu diğer çiftçilerimize de örnek bir davranış olur." diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz