Görüş Bildir

Kurutmalıklara yoğun ilgi

Şanlıurfa’da yapılan kurutmalık patlıcan, biber, acur, bamya gibi ürünler yoğun ilgi görüyor.

Kurutmalıklara yoğun ilgi

Şanlıurfa’da tarihi çarşılar bölgesini rengarenk görünümüyle boyayan kışlık kurutmalık sebzeler, yoğun rağbet görüyor. Kış aylarının vazgeçilmez yemek ürünleri arasında yerini koruyan kurutmalık sebzeler, esnafın da yüzünü güldürüyor. Kurutmalık sebze satışı yapan esnaf, işlerinin çok iyi gittiğini belirtti.

Fiyatların 4 yıldır hiç değişmediğini belirten esnaf, 50 parça halinde halka şeklinde satılan patlıcan ve biber bağını 7 buçuk liradan satarken, kabak, acur ve bamyanın fiyatının ise 10 liradan satışa sunulduğunu aktardı.

"Satışlar çok iyi"

Yaklaşık 20 yıldır kurutmalık sebze sattığını belirten esnaf Sedat Kılıç, "Satışlar çok iyi durumda. Aşağı yukarı üç aydır sezonumuz başlamış. Sadece Şanlıurfa değil Türkiye'nin her yerine kargoyla gönderi olduğu için Türkiye'nin her yerinden talep oluyor. Burada talebi karşılamaya çalışıyoruz çok şükür. Halkımız kurutmalık ürün kültüründen vazgeçmiyor. Dört yıldır fiyatlarda hiç değişme yok. Örnek olarak şunu söyleyebiliriz patlıcanın her bağında 50 parça bulunuyor. Fiyatı ise 7 buçuk lira olarak satılıyor. Ondan sonra biber yine aynı fiyatta satılıyor. Kabak ve acur 10 liraya satılıyor. Son 3-4 yılıdır fiyatlar değişmedi. Acur, domates, biber, kabak dilimlenmiş biber patlıcan domates çeşitleri olsun hepsini, ambalaj şeklinde hediyelik paketler yapıyoruz. Türkiye'nin dört bir yanına gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

"Almayan pişman"

Bir diğer esnaf Müslüm Demirkol ise, "Almayan pişman. Yani bunun tadını tadan zaten başkasına tavsiye ediyor. Satışımız her yıl iki kat artıyor. Alan komşularına tavsiye ediyor. Çünkü bunlar organiktir. Doğal olduğu için yani satılanlar gibi ilaçlı sera malı değildir. Bu mevsiminde kurutulduğu için lezzetlidir, onu zaten alan bırakmaz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi