Kuveytli firma Şanlıurfa'da yatırım arayışında

Kuveyt merkezli uluslar arası bir firma, yeni teşvik paketiyle ''cazibe merkezleri'' arasına giren Şanlıurfa'da yatırım için yer arayışına başladı

Kuveytli firma Şanlıurfa'da yatırım arayışında

Kuveyt merkezli uluslar arası bir firma, yeni teşvik paketiyle ''cazibe merkezleri'' arasına giren Şanlıurfa'da yatırım için yer arayışına başladı.

Bu kapsamda kente gelen Kuveytli bir şirketin bölge müdürü Muhsen Ebu Şehri, Vali Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret ederek, şirketin faaliyet alanları ve kapasitesi hakkında bilgi verdi.

Özellikle Ortadoğu ülkelerinde faaliyet gösteren şirketin büyüme politikası kapsamında Türkiye'de de yatırım yapmaya karar verdiğini aktaran Ebu Şehri, sulanabilir arazi miktarının fazlalığı, teşvik ve hibe programları, ekonomik, politik faktörler ve lojistik etkenler nedeniyle Şanlıurfa'yı tercih ettiklerini söyledi.

Şanlıurfa'da, hayvan yemi üretimi, süt ve et çiftliği gibi tesisler kurmak istediklerini aktaran Ebu Şehri, şunları kaydetti:

''Bölge, coğrafi ve ekonomik koşullar açısından avantajlı bir konumda. Uygun araziler, iyi bir teşvik ve hibe politikası var. Burası özelikle Ortadoğu ile iş yapabilmek için uygun koşullara sahip bir yer. Taleplerimize olumlu yanıt verilmesi halinde yatırım için harekete geçmek istiyoruz.''

Vali Celalettin Güvenç

Vali Celalettin Güvenç de yeni teşvik paketinde 6. bölgede yer alan Şanlıurfa'nın, en cazip illerin başında yer aldığına dikkati çekti.

Teşvik paketinin açıklanmasının ardından yurt içinden ve yurt dışından birçok yatırımcı firmanın teşviklerden yararlanarak, bölgeye yatırım talebinde bulunduğunu ifade eden Güvenç, şöyle devam etti:

''Bugün de Kuveytli bir şirketle, bu çerçevede bir araya geldik. Yatırım taleplerini bize ilettiler. 'Bütün Ortadoğu'nun et ihtiyacını buradan karşılayalım' diyorlar. Bunun için 5 bin büyükbaş, 100 bin de küçükbaş hayvan yetiştirmek ve bunların kesimhaneleriyle birlikte et üretim tesislerini, yem fabrikalarını kurmak istiyorlar. Ayrıca 626 bin ton yıllık yem üretecek fabrika kurmak istiyorlar. Bu işler için 50 bin dekarlık bir arazinin tahsis edilmesini talep ediyorlar. Ciddi bir yatırım ve tek başına kurulduğu bölgenin rengini değiştirebilecek kapasitede. Teklifi değerlendireceğiz. Kuveyt, Müslüman bir ülke elimizden gelen yardımı yapacağız. Ama miktarın ve teklifin büyüklüğünü de göz önünde bulundurarak, bir değerlendirme yapacağız.''

Vali Güvenç, Şanlıurfalılar'ın da verilen hibe ve desteklerden azami derecede faydalanmalarını isteyerek, şehrin kıymetini ve imkanlarının iyi değerlendirmelerini istedi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler