Görüş Bildir

Maliye Bakanı Naci Ağbal 'Vergide kuruş indirimi bile tabi olmayacak

Maliye Bakanı Ağbal, vergi indirimi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Ağbal Vergi indirimi olacak mı konusunda ne dedi? Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi oranlarında indirim yapılmayacağını belirterek, "Herhangi bir şekilde vergi oranlarında indirim söz konusu olamaz. Hiçbir vergide hiçbir kuruş dahi indirim yok" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal 'Vergide kuruş indirimi bile tabi olmayacak

Maliye Bakanı Ağbal, vergi indirimi konusunda çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki Ağbal Vergi indirimi olacak mı konusunda ne dedi? Maliye Bakanı Naci Ağbal, vergi oranlarında indirim yapılmayacağını belirterek, "Herhangi bir şekilde vergi oranlarında indirim söz konusu olamaz. Hiçbir vergide hiçbir kuruş dahi indirim yok" dedi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Uluslararası Yerel Zincirler Buluşuyor 2016 Konferansı ve Fuarı'na katıldı. Fuarda açılan stantları gezen Bakan Ağbal, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Vergi oranlarını değerlendiren Bakan Ağbal, şunları söyledi: "Vergi oranlarında herhangi bir indirim yapmamız söz konusu değil. Sektör burada toptan aşamada yüzde 1, perakende aşamada yüzde 8 olan bazı ürünlerle ilgili taleplerde bulundu. Ben kendilerine de ifade ettim. Vergi oranlarında herhangi bir şekilde aşağı yönlü bir düzenleme yapmamız söz konusu değil. Ama sektörün bu konuda yaşadığı bir takım sorunları gidermek anlamında vergi düzenlemeleri dışında neler yapabiliriz, kendileri bir hazırlık yapacaklar. Bunu getirecekler. Sadece vergi meselesi değil, perakendecilik sektörünün geneliyle ilgili kolaylaştırıcı neler yapabiliriz ona bakacağız. Ama vergi düzenlemeleri, vergi oranlarıyla ilgili son derece hassasım. Herhangi bir şekilde vergi oranlarında indirim söz konusu olamaz. Bütçe disiplini bizim ekonomi politikalarımızdan bir tanesidir. Vergi oranlarında indirim talebi palyatif bir tedbirdir. Asla kalıcı bir çözüm üretmez."

"HİÇBİR VERGİDE HİÇBİR KURUŞ DAHİ İNDİRİM YOK"

Bakan Ağbal, vergi indirimi konularıyla ilgili, "Yapmamız gereken, verimlilik, üretim artışı, istihdam artışı. Burada bizim yapacağımız şey yatırım ortamını iyileştirmek, bu anlamda kalıcı çözümler üretmek. Vergi, konuşmaların içerisinde olması gereken bir konu başlığı değil" dedi.

"Et ve gıda fiyatlarındaki indirim için ne gibi kalıcı çözümler üretilebilir?" sorusuna Bakan Naci Ağbal şu şekilde cevap verdi: "Üretim maliyetlerini düşüreceğiz. Vergi dışında üretim maliyetlerini aşağı çekmek üzere onlara bakacağız. Çeşitli rekabet aksaklıkları var. Üretimden tüketime gelen o ara zincirde rekabet eksiklikleri var. Bu konuda da sektörlerle istişare etmek suretiyle bir çözüm üreteceğiz. Bu kapsamlı bir çalışma. Bütün meseleleri vergi oranları üzerinde indirim yaparak çözebiliriz yaklaşımı doğru bir yaklaşım değil."

"Haftasonu yatırım ortamı iyileştirme koordinasyon kurulu olarak toplanıyoruz" diyen Bakan Ağbal, "Gündemde olan bütün maddeleri sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte değerlendireceğiz. İnşallah beklentileri karşılayan düzenlemeler yapmış oluruz. Hiçbir vergide hiçbir kuruş dahi indirim yok. Aracısı üreticisi, perakendecisi bir araya geleceğiz. Sistemi baştan sona gözden geçireceğiz" diye konuştu.

Naci Ağbal, 1 Ocak 1968'de, Minteha ve Yakup Ağbal'ın oğlu olarak Bayburt'ta doğdu. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nden mezun oldu. 1989 yılında Teftiş Kuruluna girmiş, 1993'te Maliye Müfettişi olmuştur. 2003'te Gelirler Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı görevine, 2007 yılında Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne atanmıştır. Ayrıca Ekim 2008 yılında Bakanlar Kurulu kontenjanından YÖK Üyeliğine seçilmiştir. 12 Haziran 2009 tarihinde Maliye Bakanlığı Müsteşarlığına atanmıştır. 8 Mart 2008 tarihi itibariyle de Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyet üyesidir.[1] Maliye Bakanlığı Müsteşarlığı görevinden ve ayrıca YÖK genel kurulu üyeliğinden 2015 milletvekili seçimleri öncesinde aynı yılın Şubat ayında istifa etti.[2] Adalet ve Kalkınma Partisi'nden Bayburt milletvekili seçilmiştir. 13 Eylül 2015 tarihi itibariyle Adalet ve Kalkınma Partisi'nin Ekonomiden sorumlu Genel Başkan yardımcısıdır. 24 Kasım 2015 tarihinde kurulan 64. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanlığı görevine atandı.

Evli ve iki çocuk babası olup, İngilizce bilmektedir.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir