Mardin'de turizm rekoru kırıldı

FARKLI din, dil ve medeniyetteki insanların yıllarca bir arada yaşamasıyla barış ve hoşgörünün sembolü olan Mardin'de konaklayan turist sayısında son 2 yılda büyük artış oldu. Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Mardin Turizm Otelciler Derneği'nden alınan bilgilere göre, 2017 yılında 237 bin 622'si konaklayan olmak üzere, günübirlik ziyaretçilerle birlikte tarihi kenti ziyaret eden turist sayısı 600 bini buldu. 2016 yılında ise kentte 4 bin 370'i yabancı olmak üzere toplam 90 bin 20 kişi konaklamıştı.

Mardin'de turizm rekoru kırıldı

'Marka şehir' olarak UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday olan Mardin'de 2 yıldır yaşanan terör olayları nedeniyle sarsılan turizm yeniden canlanıyor. Tarihi kentin boş sokaklarında artık turistler gezerken, kapatılan otellerin yerine de yenileri açıldı. İnanç turizmi ve çok sayıda tarihi, kültürel varlığıyla turistler için çekim merkezi olan Mardin'de, terör operasyonlarından sonra huzur ve güven ortamının sağlanmasıyla, konaklayan turist sayısında geçen yıla oranla büyük artış kaydedildi.

TURİST SAYISI ARTTI

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Mardin Turizm Otelciler Derneği'nden alınan bilgilere göre, 2017 yılında 237 bin 622'si konaklayan olmak üzere, günübirlik ziyaretçilerle birlikte tarihi kenti ziyaret eden turist sayısı 600 bini buldu. 2016 yılında ise kentte 4 bin 370'i yabancı olmak üzere toplam 90 bin 20 kişi konaklamıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz