Görüş Bildir

Memurun uykuları kaçıyor!

Bağımsız Büro-Sen Genel Başkanı Remzi Kızılkaya, yaklaşık 2,7 milyon memur ve 1,9 milyon memur emeklisini ilgilendiren toplu sözleşmenin 7 Haziran’da yapılacak seçimlerin öncesine çekilmesi önerilerini yineledi.

Memurun uykuları kaçıyor!

 Bağımsız Büro-Sen Başkanı Kızılkaya, yaptığı yazılı açıklamada, memur ve emeklilerinin 2016-2017 yıllarına ait mali, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği toplu sözleşmenin 7 Haziran seçimleri öncesine çekilmesi için sendikalara yaptığı çağrıyı yinelerken, diğer sendikaların bu çağrıya sessiz kalmalarını da eleştirdi. Bir önceki toplu sözleşmenin hezimetle sonuçlandığını kaydeden Kızılkaya, "Önceki toplu sözleşmenin rövanşını almak ve memur ve emeklisi için en büyük kazanımları elde etmek yetkili memur sendikalarının elindendir. Herkesin kabul edeceği üzere seçim öncesinde toplu sözleşme masasının kurulması ve zam pazarlığı yapılması memurun elini bugüne dek hiç olmadığı kadar güçlü kılacaktır. Ancak diğer sendikaların şimdiye kadar bu önerimize sessiz kalması ve toplu sözleşme tarihinin öne çekilmesi için girişimde bulunmaması kaygı vericidir." ifadelerini kullandı.

>“MEMUR BORÇ BATAĞINDA”

>Kızılkaya, yapılan kamuoyu araştırmalarına göre memurların büyük bir çoğunluğunun kredi borcu batağında olduğunun görüldüğünü belirterek, şöyle devam etti: "Memurun alım gücü her geçen yıl artan enflasyon karşısında erimektedir. Bir önceki toplu sözleşme ile bugünün koşulları göz ardı edilmiş ve enflasyon farkı alamayan en düşük memur maaşındaki kayıp 100 TL’yi aşmıştır. Memurların taleplerine kulak tıkayan, siyasi ve ideolojik sendikacılıktan öteye geçemeyen sendikalar memurları karanlık dehlizlere sürüklemektedir. Borç batağında yaşayan memurlar artık ay sonunu getiremediği gibi borcu borçla kapatır duruma düşürülmüştür. Bugün pembe tablolar çizenler, memur ve emeklisini enflasyona ezdirmediğini iddia edenler büyük bir yanılgı içerisindedir."

>“SENDİKALAR NEREDE?”

>Türkiye’de 10 memur konfederasyonu ve bunlara bağlı 136 sendikanın bulunduğuna dikkat çeken Kızılkaya, “Memurların üye olabileceği bunca konfederasyon ve sendika varken bugün kim diyebilir ki sendikalar görevini layığıyla yapıyor. Sendikalar mevcut üye sayısı ile övünmekten başka ne iş yapar. Memurun hangi yarasına merhem olmuşlar ya da hükümet tarafından yapılan kısmi düzenlemeler hariç hangi talebi direterek elde etmişlerdir. Memurlar hak ve taleplerinin bu büyük geçinen sendikalarca umursanmadığını görmelidir.” görüşünü belirtti.

>“TALEBİMİZİ BİR KEZ DAHA YİNELİYORUZ”

>Kızılkaya, 2016-2017 yıllarına ilişkin mali, sosyal ve özlük haklarının belirleneceği toplu sözleşmenin 7 Haziran seçimleri öncesine çekilmesi talebini yineledi. Diğer sendikaları da bu çağrıya katkı sunmaya ve hükümeti toplu sözleşme masasına oturmaya ikna etmek için iş birliği yapmaya davet eden Kızılkaya, “Bizim memurların hak ettikleri kaliteli bir yaşama kavuşmasından başka bir dileğimiz yok. Diğer tüm sendikaların da bu ortak dileği paylaşacağını düşünerek sendikaları çağrımıza destek olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi