Görüş Bildir

Muş'taki Stk'lar Sonuç Bildirisi Yayımladı

Muş Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) başkanlığında, kentin sorunları için bir araya gelen sivil toplum kuruluşları (STK), toplantının ardından sonuç bildirisi yayımladı.

Muş'taki Stk'lar Sonuç Bildirisi Yayımladı

Muş TSO Başkanı Sihmus Sinecem, imzasıyla yayımlanan bildiride, Türkiye'nin kalkınması ve gelişmesi için yoğun çaba sarf eden hükümetin, Muş'ta yaptığı çalışmaları artırarak sürdürmesi gerektiği vurgulandı.

MUŞ’UN BEKLENTİLERİ

 

Sinecem, şunlara yer verdi: "Türkiye, 10 yıl önceki Türkiye değil, Muş 10 yıl önceki Muş değil. Hızla büyüme ve gelişme var. Siyasetçi, bürokrat, STK olarak bizler, birlik ve beraberlik içinde hareket edersek, bu büyüme ve gelişme daha hızlı olur. Başta eğitim, sağlık ve yol gibi önemli hizmetlerin hayata geçtiği günümüzde, ekonominin de hızla büyümesi bizi memnun etmiştir. Dünyanın en iyi 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefleyen ülkemiz, 2023 yılında bu hedefe ulaşmak için emin adımlarla ilerliyor. Hükümetin ülkenin dört bir tarafına sağlık, eğitim, köprü, otoyol, viyadük, gibi çalışmalarla, standartların üstünde hizmet sunması, Türkiye'nin giderek büyüdüğünü ve geliştiği gösteren bir gerçektir. Bu hizmetlerden Muş'un da faydalandığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak yapılanların biraz daha artırılması ve yaygınlaştırılması talebi var."

SOSYAL-EKONOMİK GELİŞME

 

Eksikliklerin kısa sürede giderileceğine, hizmetlerin kentin dört bir tarafına yayılacağına inandıklarını bildiren Sinecem, Alparslan 2 Barajı ve Karasu Islah Projesi gibi önemli projelerin titizlikle takip edildiğini ifade etti.

Sinecem, "Muş için gece gündüz demeden çalışan Belediye Başkanımız, bugüne kadar trafiğe açılmayan yolları, asfaltla modern bir görünüme kavuşturdu. Başta içme suyu olmak üzere, yol ve kaldırım gibi önemli bir eksikliği giderdi. Başkanımız, kaçak yapılara yönelik katı tutumunu sürdürmekte. Ana arterlerin daha derli toplu olması, otopark sorununun çözümlenmesi için de çalışmaların kısa sürede başlamasını bekliyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi