Narenciye kadınların elinde kozmetik ürünlere dönüşüyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde SODES kapsamında başlatılan kurs sayesinde kadınlar, narenciyeden sabun, şampuan ve el kremi gibi kozmetik ürünler üreterek aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Narenciye kadınların elinde kozmetik ürünlere dönüşüyor

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında başlatılan kursa katılan kadınlar, narenciyeden kozmetik ürünleri üreterek satıyor.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından açılan "Narenciyeden Kozmetik Ürünler Üretme Kursu"na katılan 50 kadın, proje kapsamında 60 saat olarak aldıkları teorik ve uygulamalı eğitimle, portakal, mandalina ve greyfurtun kabuğu, yaprağı ve çiçeğinden yağ elde ediyor, bu yağlarla da birçok kozmetik ürün hazırlıyor.

Kursiyerler, evde ürettikleri sabun, şampuan ve el kremi gibi kozmetik malzemeleri pazarlayarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Dörtyol Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan İnal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Dörtyol'un narenciye açısından önde gelen ilçelerden biri olduğunu söyledi.

Narenciyenin sadece yaş meyve olarak tüketilmediğine, kozmetik ürünlerde de kullanıldığına işaret eden İnal, "Biz narenciyemizi daha değerli hale getirmek için böyle bir proje hazırladık. Gelir düzeyi düşük ev hanımlarımızın narenciye ürünleriyle sabun, şampuan, kolonya ve el kremi yapmasını sağladık. Projeye emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

 Kursiyerler de hem el becerilerini geliştirdiklerini hem de narenciye ürünlerinin değerlenmesiyle aile bütçelerine önemli katkıda bulunduklarını belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz