Görüş Bildir

Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor

Kentin ana arterlerinde asfalt çalışmalarını büyük bir hızla sürdüren Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, program kapsamında Nazım Hikmet Caddesi’nin Şanlıurfa Yolu ve Mahabad Bulvarı arasındaki kısmında asfaltlama çalışmasına devam ediyor.

Nazım Hikmet Caddesi asfaltlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı Asfalt Yapım Şube Müdürlüğü, kentin ana arterlerinde asfaltlama, bakım ve onarım çalışmalarına devam ediyor.

İki ekiple asfalt üç ekiple bakım onarım çalışmalarını sürdüren ekipler, Kayapınar ilçesi Diclekent Bulvarı’ndaki çalışmaların tamamlanmasının ardından Nazım Hikmet Caddesi’nde asfaltlama çalışmalarına başladı.

ASFALTLAMA SÜRÜYOR

Caddenin Şanlıurfa Yolu ve Mahabad Bulvarı arasındaki kısmında asfalt çalışmasını büyük bir hızla sürdüren ekipler, iki gün sürecek çalışma kapsamında 2 bin 200 ton asfalt kullanarak Nazım Hikmet Caddesi’nin 800 metrelik kısmını asfaltlayacak. Ekipler, daha sonra asfalt programı kapsamında Ayşe Zarakolu Caddesi’ne geçecek, bin 500 ton asfalt kullanarak caddedeki çalışmayı tamamlayacak.

Yol Yapım Bakım ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, mayıs ayından bu yana yürütülen asfaltlama, yol bakım ve onarım çalışmalarında 200 bin ton asfalt kullandı. Bu asfaltın 130 bin tonu bulvar ve caddelerin asfaltında, 50 bin tonu ana arterlerin bakım ve onarım çalışmalarında, 20 bin tonu ise kırsal ilçelerin grup mahalle yollarında kullanıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi