Görüş Bildir

Neden alım yapılmıyor?

130 bin nüfuslu Ergani İlçesi’nde Toprak Mahsulleri Ekip Şefliğinin bu yıl ürün alımı yapmayacağı ileri sürüldü.

Neden alım yapılmıyor?

Ergani İlçesi’ndeki Toprak Mahsulleri Ekip Şefliğinin bu yıl ürün allımı yapmayacağı yönündeki iddialar büyük tepki çekti. İddialara tepki gösteren Erganili çiftçiler, alımların yapılmaması durumunda binlerce insanın mağdur olacağını ifade ederek, yetkilileri göreve çağırdı.

130 bin nüfuslu ilçede ürün alımların yapılmasını isteyen çiftçiler, Diyarbakır Milletvekillerine çağrıda bulundu. Ailelerinin geçimlerini ektikleri ürünlerde elde ettikleri kazançla sağladıklarına işaret eden Erganili çiftçiler, TMO Genel Müdürlüğü’ne alımlara başlanmasını talep ettiler.

ÇİFTÇİ TÜCCARIN ELİNE DÜŞÜYOR

Ergani’deki TMO’nun ürün almayacağı söylentileri üzerine Erganili çiftçide endişe başladı. TMO’nun ürün almayacağı tarıma büyük zarar verileceği ve çiftçinin, tüccarın kucağına itileceği ifade ediliyor.

Çiftçiler, 130 bin nüfuslu bir ilçede tek geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayarak, “Diyarbakır’ın tüm ilçelerinde Ajans ofisi oluşturulurken, Ergani’de ise ekip şefliği olarak hizmet ediyor. Buda yetmemiş gibi bu yıl ürün almayacak. Ergani’de bulunan kayıtlı 5 bin çiftçinin kara gün dostu olarak kabul edilen bir kurumun ürün almaması düşündürücüdür. 5 bin çiftçinin tüccarların eline düşmesi, malını iyi fiyatla zamanında satılmaması demektir. Ergani tarımın can damarı olan bir kurumu, binaları, depolarını ve personelini kaybediyor. Ticari bir kurum Ergani’den çekiliyor mu?” diye konuştular.

TMO’YA BUĞDAY ÖLÇME CİHAZI GÖNDERİLDİ

Bu arada, 5 bin çiftçinin mağdur olduğu ve ürün alımlarının yapılmadığı Ergani TMO Ekip Şefliğinin Eğil yolundaki deposuna Buğday Ölçme Cihazı gönderilmesi dikkat çekti. Öte yandan, Tüm İlçelerde TMO Ajansı olduğu halde TMO Ergani ekip şefi ile hizmet ediyor. TMO’da 4 olan güvenlik görevlisi sayısı 1’e indirildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi