Görüş Bildir

Oduncu esnafı zor günler geçiriyor

Havaların soğumasıyla kış için hazırlıklara başlayan oduncu esnafı, il ve ilçelerden odun gelmediği için mağdur oluyorlar.

Oduncu esnafı zor günler geçiriyor

Havaların soğumasıyla kış için hazırlıklara başlayan oduncu esnafı, Batman, Siirt ve ilçelerden gelen odunların Şanlıurfa’ya gittiğini bu nedenle Diyarbakır'da odun sıkıntısı yaşadıklarını söyledi.

Oduncu esnafı genel anlamda alış ve satıştan memnun ancak, odun azlığını yaşıyor. 30 yıldır odun işiyle uğraştığını söyleyen Nedim Naki, çevre il ve ilçelerde bulunan odunların Diyarbakır'a getirilmediğini belirtti.

Naki, “30 yıla yakındır bu işi yapıyorum. Odun sıkıntımız var. Batman, Siirt’ten odunların hepsi Şanlıurfa’ya gidiyor. Diyarbakır’a odun gelmiyor. Bizim tüketimimiz Urfa’dan daha fazla ama burası biraz sıkıntılı olduğu için, orada piyasa fiyatını biraz fazla söylüyorlar. Burada 340-350 TL’ye arabanın üstünde odun alıyoruz. Satışımız da 450-500 TL’ye kadar veriyoruz. Kuru odun fiyatının tonu 500 TL iken yaş odun ise 470 TL’dir.” dedi.

Esnaf zor günler geçiriyor

Sur’da yaşanan olaylardan dolayı etkilendiklerini belirten Naki, “Sur içine gelen doğalgazdan etkilendik. Ama elimizde şu an lokanta ve fırın var bir de ev odunları var. Yani şehrin yakacağı azdır, villalar biraz yakacak yakıyorlar. Çevre köyler yakıyorlar. Yani kişi 2 ton 3 ton tüketiyor.” ifadelerini kullandı.

Cezayir Çağlar ise “Ben Sur içinde eskiden arabacıydım.  İş olmadığın hayvanlarım vardı onlarda bir hafta boyunca aç kaldılar.  Bir buçuk aydır buraya gelmişim. Burada odun taşıyorum, kamyon boşaltıyorum. Burada yaptığım işten memnunun ama 2-3 aydan sonra bitiyor.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi