Görüş Bildir

Onlar da kadro istiyor

Diyarbakır’da hastane bilgi yönetim sistemi hizmet personelleri, taşeronlara tanınan kadro hakkının kendilerine de verilmesini talep etti.

Onlar da kadro istiyor

Diyarbakır’da 43 olmak üzere Türkiye geneli yaklaşık 3 bin hastane bilgi yönetim sistemi çalışanı 23 Aralık 2017 tarihinde çıkan 696 sayılı kanun içinde kararname (KHK) ile taşeronlara tanınan kadro hakkını kendilerinde verilmesini talep etti. Konu ile ilgili olarak merkez Yenişehir ilçesi Gazi caddesindeki bir kafede toplanan hastane bilgi yönetim sistemi çalışanları basın açıklaması yaptı.

KADRO İSTEDİLER

Çalışanlar adına açıklamayı yapan Abdulkadir Deniz, yıllarca emek verip, çalıştıkları kurumlarda, kadro ümidiyle beklediklerini belirtti. Deniz, “Son çıkan 696 sayılı KHK’nın 83. maddesinin 2. bendinden hastane bilgi yönetim sistemi, hizmet alımlarında çalışan personeller, personel çalıştırılmasına dayalı olmayan hizmet alımları kapsamına alındığı ve personel çalıştırılmasına dayalı olarak değerlendirilmeyeceği belirtilmiştir.

Oysaki bizler personel çalıştırılmasına dayalı olarak kurumlarda görev yapmaktayız. KHK 83 maddesinin 2. bendinden geçen kriterleri taşıdığımız halde aynı maddenin 2. bendinde kapsam dışı bırakıldık. 2. maddede geçen kriterler omuz omuza çalıştığımız diğer hizmet alımı personellerini kapsarken neden bizleri kapsamamıştır. KHK 83. maddesinde bizimle ilgili oluşan belirsizliğin düzeltilerek bizlerinde kadro çalışması kapsamına alınmamızı devlet büyüklerinden arz etmekteyiz ve büyük bir umutla gelecek müjdeyi bekliyoruz” dedi. 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi